معاون معدنی وزیر صمت گفت:

اولویت ما اکتشاف معادن است / برنامه ی ذخیره سازی دو برابری مس و سنگ آهن

معاون معدنی وزیر صمت گفت: اولویت ما اکتشاف معادن است و با توجه به اینکه در سال رونق تولید قرار داریم هیچگاه دست به تعطیلی معادن نخواهیم برد و بخشنامه ای هم برای جلوگیری از ادامه کار معادن نداریم.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی سرقینی معاون وزیر صمت در نشست خبری امروز پیش بینی کرد که طی سالهای آینده ذخایرسنگ آهن و مس به دوبرابر فعلی افزایش یابد و تاکید کرد : اصرار ما بر اکتشاف هم برای تامین خوراک کارخانجات داخلی است .

وی تصریح کرد : اولویت ما اکتشاف معادن است و تلاش می کنیم زیربناها را به معادن کوچک و مجتمع های معدنی ببریم و با توجه به اینکه در سال رونق تولید قرار داریم هیچگاه دست به تعطیلی معادن نخواهیم برد و بخشنامه ای هم برای جلوگیری از ادامه کار معادن نداریم .

این مقام مسئول در ادامه در زمینه چرایی واگذاری برخی پهنه های معدنی بدون مزایده گفت: معدن داران باید قبل از هر چیز نیاز واحدهای فرآوری اطراف را تامین و سپس صادر کنند و تلاش می کنیم معادن را به کسانی که خود مصرف کننده اند واگذار کنیم و تنها ورود ما در زمینه واگذاریها احراز اهلیت شرکت کننده است و در غیر این صورت باید به مزایده گذاشته شود .

وی با برشمردن اهمیت توجه به معادن کوچک اظهار کرد: این معادن اشتغال را در مناطق محروم در پی دارد که دولت قادر به انجام آن نیست، برنامه ای برای حمایت از معادن کوچک تنظیم کرده ایم که 500 معدن کوچک که از چرخه تولید خارج شده بودند امسال در مدار تولید قرار بگیرند .

قاسمی مدیر کل بهره برداری معادن همچنین ادامه داد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به عنوان مجری انتخاب شد که در شرایط فعلی با اولویت دادن معادن فلزی به صورت کنسرسیوم این معادن را فعال کنند و این مورد یکی از اولویتهای نقشه راه معدن است .

معاون وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که چرا در استان تهران پروانه های بهره برداری معادن به صورت 5 ساله صادر می شود بیان کرد: در این زمینه رعایت شاخص های زیست محیطی و سلامت مردم اهمیت دارد و از آنجا که تهران به زیستگاه حساس تبدیل شده جلوی کار معادن آلوده کننده رامی گیریم.

سرقینی همچنین میزان مصرف داخلی سیمان را 40 میلیون تن اعلام کرد و گفت: در آینده نزدیک مصرف سیمان 1.5 برابر فعلی یعنی 60 میلیون تن می رسد و این در حالی است که سال گذشته 13.5 میلیون تن سیمان صادر شد اما میتوانیم به دوران اوج صادرات در سال 94 با 19 میلیون تن برسیم.

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه ما تعرفه سنگینی بر واردات سیمان بسته اند تشریح کرد: توسعه در این صنعت باید در کیفیت، تنوع کاربری های جدید مثل جاده های بتنی باشد .

سرقینی در ادامه اصلاح قیمت زغال سنگ را اولین قدم در این صنعت دانست و گفت: برای تولید حداقل 3 میلیون تن کنسانتره زغال سنگ برنامه داریم و اکنون 26.5 درصد قیمت شمش فولاد بابت هر تن کنسانتره تحویلی به ذوب آهن قیمت این محصول تعیین شده است .

وی ارزش جهانی تولید معدن و محصولات معدنی را طی سال گذشته بین 20 تا 22 میلیارد دلار برشمرد و اشاره کرد: به این میزان سال گذشته تولید و صادرات صورت گرفته است.

در ادامه کشاورز مدیر کل امور اکتشاف وزارت صنعت ،معدن و تجارت اعلام کرد: در بخش معدن به جز یکسال که رشد منفی داشته ایم همیشه رشدها مثبت بوده است و علیرغم رکود بخش مسکن سرجمع رشد معدن به جز سال 94 مثبت بوده است .

وی گفت: در سال گذشته 460 میلیون تن تولید مواد معدنی کمتراز ده درصد با برنامه فاصله داشت و امسال نیز می توانیم حداقل به 500 میلون تن از 550 میلون تن برنامه تولید دست یابیم .

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.