عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با اقتصاد آینده:
تولیدکنندگان مواد غذایی شرایط دشواری رو سپری میکنند/ صادرات با این نرخ ارز هیچ عایدی ندارد
عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: در وضعیت فعلی به دلیل نرخ تورم و نوسانات بازار ارز تولیدکنندگان مواد غذایی شرایط دشواری را سپری میکنند.
حسن فروزانفر عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی درباره وضعیت صنعت غذا با توجه به وضعیت اقتصادی امروز کشور اظهار کرد: در حال حاضر مجموعههای اقتصادی که هرکدام در کشور به نوعی مشغول به فعالیت هستند با مشکلاتی روبه رو هستند که در این بین بخش صنعت غذا نیز به نوبه خودش درگیری مسائلی است.
وی افزود: در حال حاضر موضوع اساسی در بستر فضای اقتصادی کشور به مواردی چون غیرقابل پیشبینی بودن مناسبات اقتصادی، نرخ ارز، نرخ تورم و مواردی از این دست ارتباط مستقیم دارد که زمینه طرحریزی محصولات جدید را نیز با مشکل مواجه کرده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: هر طرح اقتصادی برای اینکه به صورت علمی قابلیت بررسی داشته باشد و در یک شرکت کوچک و متوسط اجرا شود نیازمند چند مشخصه است که تا آنها عملیاتی نشود امکان تحقق آن وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ما اگر به نرخ سود و نرخ ارز سر و سامانی ندهیم بدون شک نمیتوانیم در جهت توسعه امور کاری خود به خصوص در حوزه تکنولوژیهای جدید وارد عمل شویم چرا که با محدودیتهای ارزی روبه رو هستیم.
عضو اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: تورمهای ناخواسته و به صورت انفجاری که هر چند وقت یکبار با آنها مواجه میشویم به شکل وحشتناکی توان تولیدکنندگان را برای حفظ و تامین سرمایه در جریان و تولیدشان زیر سوال میبرد.
فروزانفر گفت: در حوزه صنعت غذایی با توجه به اینکه بیشتر تولیدات ما در داخل است اما همراه با تغییرات نرخ ارز به دلیل اینکه بستری صادرات فراهم بوده است بلافاصله قیمتها با نرخ صادراتی تنظیم شده که این امر در نهایت کاهش توان مالی تولیدکنندگان و کاهش چشمگیر مواد غذایی را به دنبال داشته و سبب شده تا تولیدکنندگان در جهت دریافت وام و یا تامین منابع مالی قروض خود وارد عمل شوند و به طورکلی از فرآیند تولید جدا شوند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ما دوران سختی را در حوزه صنعت غذایی سپری میکنیم و زمینههای تغییر نرخ ارز به همین راحتی فرصت صادرات را فراهم نمیکند چرا که ما باید یادمان باشد که در یک تحریم ظالمانه بسیار سختگیرانه قرار داریم که زمینههای صادرات از ایران را دشوار کرده و با افزایش هزینهها همراه بوده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: جابهجایی ارز و کالا در حال حاضر بسیار پرهزینه است و سرویسدهی خوبی برای کشتیرانی به منظورجابهجایی وجود ندارد بنابراین حتی ظرفیتهایی که ممکن است با بالا رفتن نرخ ارز فراهم شود لزوما قابل وصول نیست و نمیتواند بازارهای صادراتی جدیدی را برای ما ایجاد کند.
فروزانفر تصریح کرد: براساس تحریمهای ظالمانه متاسفانه ما در مقطع فعلی توان تعاملات حرفهای با دنیا را نداریم از این رو صنعت غذا در شرایط نامناسبی قرار دارد و بنده معتقدم در وضعیت امروز بازار مواد غذایی در داخل کشور نیز در خطر است.
وی خاطرنشان کرد: در سال 97 و همینطور 98 میزان افزایش قیمتها هیچ ارتباط منطقی با افزایش درآمدهای مصرفکنندگان داخلی نداشته است و ما این موضوع را در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم و کاملا مشخص بود که سفره مردم کوچکتر شده و امکان استفاده آنها از محصولات غذایی به دلیل کاهش درآمدی که ناشی از تورم و افزایش قیمتها بوده کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: ما به دلیل نرخ ارز در حوزه صاردات سود آنچنانی را کسب نکردیم و بخش زیادی از بازار داخلی را نیز از دست دادیم و یک رقابت منفی نیز بین تولیدکنندگان برای بقا شکل گرفته است که امیدواریم این بستر هرچه سریعتر با اصلاح سیاستهای اقتصادی و ارز دولت برطرف شود و ما شاهد حل مشکلات در صنعت غذایی کشور باشیم.
انتهای پیام/