ستاری در مراسم افتتاحیه خط تولید آزمایشی خودروی 301:

ایران از بحث مونتاژکاری در صنعت خودرو عبور کرده/ پژو 301 به زودی وارد بازار می‎شود

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما دیگر از بحث مونتاژکاری در صنعت خودرو عبور کرده‌ایم و خوشبختانه، بعد از خروج پژو از ایران، 301 بزودی وارد بازار می شود. هم اکنون این محصول 60 درصد داخلی سازی شده و با همت همکاران اگر این عدد به 80 درصد برسد این خودرو به بازار عرضه می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری رخداد اقتصادی  سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه افتتاح خط تولید آزمایشی پروژه ملی 301 در جمع خبرنگاران بیان کرد: خوشبختانه طی یکی 2 سال اخیر تو حوزه توسعه شرکت های دانش بنیان اقدامات خوبی صورت گرفته است به اعتقاد من، باید خودمان دانش طراحی و ساخت را داشته باشیم و تا زمانی که ما نتوانیم در موضوع طراحی و ساخت قطعات و پلت فرم ورود کنیم نمی شود محصولی صد در صد دانش بنیان ارائه کرد به این علت که مغز کار در این است که ما دانش طراحی و ساخت را داشته باشیم تا بتوانیم از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.

وی در این راستا ادامه داد: ما دیگر از بحث مونتاژکاری در صنعت خودرو عبور کرده‌ایم و خوشبختانه، بعد از خروج پژو از ایران، 301 بزودی وارد بازار می شود. هم اکنون این محصول 60 درصد داخلی سازی شده و با همت همکاران اگر این عدد به 80 درصد برسد این خودرو به بازار عرضه می شود.

این مقام مسئول تشریح کرد: اگر قرار است که ما دانش داشته باشیم باید بتوانیم طراحی کنیم نمی شود وقتی که ما تحریم هستیم به سراغ چینی ها برویم و در زمانی هم که تحریم نیستیم به سراغ برند های اروپایی برویم. صنعت خودروی کشور باید برای خودش هویت داشته باشد که هم اکنون به این هوبت دارد می رسد، در این صنعت ما افراد تحصیل کرده و خوبی داریم در بخش قطعه سازی دانش ساخت و ظرفیت مناسبی داریم منتها در این موضوع، بحث راهبرد مورد توجه است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اینکه چه زمانی صنعت خودروی ما به موضوع طراحی و ساخت خودرو می رسد اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف، تمامی عوامل به اراده و فرهنگی که باید در کشور و صنعت نهادینه بشود بازمی گردد تا زمانی که به این فکر باشیم که پلت فرمی از خارج از کشور وارد شود و در داخل مونتاژ گردد دیگر اسم آن صنعت نیست بلکه نام آن کارخانه است بله کارخانه هم تولید و اشتغال دارد اما صنعت برای دانشگاهی ها تولید و اشتغال می کند.

همچنین ستاری در این مراسم در سخنانی تصریح کرد:  كارخانه با صنعت متفاوت است. صنعت جایی است كه دانش در آن وجود دارد اين دو را نبايد با هم قاطي كرد. صنعت بايد نيروي انسانی متخصص را از دانشگاه بگيرد و ما با داشتن ٤.٥ ميليون دانشجو و ٣٣ ميليون جوان بايد به سمت طراحي برويم. اين معناي دانش بنيان بودن است.

وی افزود: با خام فروشی نميتوان كشور را اداره كرد و هر چيزي به معناي خام فروشی ارزش افزوده ندارد. يك شيشه عطر يا ادكولن ١٠٠ دلار است و ما يك بشكه نفت را با حدود اين قيمت ميفروشيم.

ستاری اضافه كرد: كارخانه داشتن معناي صنعتی بودن نيست و ارزش افزوده داشتن دانش است. اين كه در دوران تحريم با چينی‌ها كار كنيم و در دوران غير تحريم با اروپاييان در واقع همان كارخانه‌داری است.

وی خاطرنشان کرد: چند اصل در حوزه تحقيقات وجود دارد و مهمترين ها اين كه اگر بخواهيم از پروژه‌های تحقيقاتی محصول بيرون بيايد بايد سرمايه‌گذاری بخش خصوصی باشد و هيچ دانشگاهی  در جهان محصول توليد نمی‌كند و تجاری‌سازی  كار توليدكننده است. به همين دليل بايد توليدكنندگان به سراغ شركت‌های دانش بنيان بروند و ساختارهای سنتی شكسته شود.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: ايران خودرو به دنبال پلتفرم‌های خودش است و اين بسيار مهم و قابل تقدير است. در زمان تحريم چيزی كه نجات میدهد توليد را دانش است كه گاهی به دليل باندهای  وارادت كنار گذاشته شده است. متاسفانه ما به دليل ساختارهای موجود واردات چی هستيم نه صادرات و اين تغييرات بنيادين اقتصادی است كه بايد اتفاق بيفتد. شركت هاي دانش بنيان در كشور دقيقا همين كار را ميی‌كنند. اگر كشور به سمت توليد دانش نرود آينده روشنی‌ ندارد.

وی گفت: من به عزم ايران خودرو در توليد و دانش تبريك مي‌گویم. ما در شركت‌های دانش بنيان در همكاری با ايران خودرو هيچ مشكل و محدوديتی از نظر مالی و غيره نداريم.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.