اقتصاد آینده بررسی میکند؛
آیا بهتر است مردم فعلا خانه نخرند؟ / مجلس و دولت به دنبال وضع مالیات بر خانههای خالی
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: حل مشکل و دغدغه بازار مسکن در شرایط امروز نیازمند خرد و همکاری جمعی است.
فاطمه علیاصغری- این روزها افزایش قیمت مسکن و اجارهبها آن هم به شکل نجومی و سرسامآور صدای اعتراض مردم حتی پولدارها را هم درآورده است به گونهای که قیمتهای نجومی که از سوی مشاورین املاک در سرتاسر کشور به خصوص تهران اعلام میشود برای مردم قابل تحمل نیست و علاوه بر مشکلات اقتصادی که روزانه با آن درگیر هستند باید به این نیز فکر کنند آیا میتوانند رویای خانهدار شدن را در ذهن خود جای دهند یا باید بیخیال این موضوع باشند.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی که این روزها دغدغه بسیاری برای حل مشکل مسکن دارد از وجود خانههای خالی بیشمار در کلانشهرها به خصوص تهران و البته دلالانی که از افزایش قیمت خانه سود بسیاری به جیب میبرند خبر داده است و آنها را مقصران اصلی بازار آشفته مسکن معرفی کرده روندی که پیشتر زهرا سعیدی نماینده مجلس در برنامه تلویزیونی از آن سخن گفته بود و از مالکان خانههای بیشمار در تهران و شهرهای دیگر رونمایی کرده بود.
آنچه این روزها برای مردم و البته مسئولان مشخص است این بوده که جریانی خاص برای کسب منفعت شخصی و پرکردن جیبهایشان در بازار مسکن مافیایی را ایجاد کردند که برخورد با آنها بدون شک شرایط این روزهای بازار مسکن را بهتر میکند اما تحقق این روند بدون شک نیازمند همکاری قوای سهگانه در بستر اجرایی، قانونی و نظارتی است.
علیم یارمحمدی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری رخداد اقتصادی درباره افزایش قیمت مسکن و اجارهبها در کلانشهرها کشور و به خصوص تهران در طی روزهای اخیر و نگرانی مردم در این راستا اظهار کرد: به صراحت و بدور از هرگونه اغماضی باید گفت آنچه این روزها در حوزه مسکن در کشور و به خصوص در شهرهای بزرگ در حال رخ دادن است یک معادله چند مجهولی است که گره آن نیازمند یک خرد و همفکری جمعی است و یک نهاد یا وزارتخانه به تنهایی از پس آن برنمیآید.
وی افزود: تا به امروز رویکردهای که از سوی وزارت راه و شهرسازی در راستای حل مشکل مسکن و به خصوص پایین آوردن قیمتها تا 60 درصد موفق بوده است و ما حداقل شاهد کاهش نسبی قیمت مسکن و البته اجارهبها در برخی از استانهای کشور بودهایم اما این روند بدون شک در کلانشهری چون تهران که روزانه شاهد پذیرش مهاجرین سراسر کشور است امری سختتر است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اوضاع و احوال اقتصادی کشور و عدم ارائه تسهیلات مشخص و البته کافی با توجه به این وضعیت در حوزه مسکن سبب شده تا ما بیش از گذشته در این حوزه با مشکلاتی روبهرو شویم.
یارمحمدی با بیان اینکه باید صراحتا گفت که مسکن امروز به یک کالای لوکس در کشورمان تبدیل شده است خاطرنشان کرد: تا زمانی که ما نتوانیم در حوزه عرضه و تقاضا در بخش مسکن راهکار جدی را اتخاذ کنیم وضعیت به همین شکل باقی میماند.
وی تاکید کرد: تعداد افراد نیازمند به مسکن در حال حاضر بیش از 4 میلیون نفر است و این در حالی است که به دلیل شرایط اقتصادی که در کشورمان حاکم است صنعت ساختمانسازی با افت جدی روبهرو شده است و ما نتوانستم در این حوزه چاره و تصمیم جدی را برای حل مشکلات تدبیر کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید عزم ملی در جهت حل موضوع مسکن در کشور ایجاد شود گفت: انتظار میرود که بسترهای لازم از سوی دولت و به ویژه وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن و به خصوص بخش ساخت و ساز در نظر گرفته شود تا با ثبات قیمتها در این بازار روبه رو شویم.
یارمحمدی اظهار کرد: نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد افزایش تسهیلات بانکی در حوزه مسکن است که انتظار میرود بانک مرکزی در این راستا وارد عمل شود و در جهت اجرایی شدن این امر و ابلاغ آنها به بانکها در جهت تامین یکی از نیازهای اساسی مردم و البته خانهدار شدن آنها اقدام کند.
وی با بیان اینکه از مردم انتظار میرود در شرایط فعلی بازار مسکن از خرید خانه اجتناب کنند تصریح کرد: مجلس و به ویژه نمایندگان در کمیسیون عمران راهکار ویژهای را در راستای حل معضل مسکن در دستور کار قرار دادند که شناسایی خانههای خالی و وضع مالیات بر مالکان این خانهها و برخورد با دلالان بازار مسکن از جمله موارد مهمی است که در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد و ما درصدد هستیم با قانونی کردن این دست از موارد در جهت برخورد با عاملان آشفتگیهای این روزهای بازار مسکن وارد عمل شویم.
انتهای پیام/