مرغداران گوشتی بیش از ۲ میلیارد تومان ضرر کردند

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: طی دو ماه اخیر، با شیوع بیماری کووید – ۱۹ و کاهش مصرف و انباشت تولید، ضرر تولیدکنندگان مرغ گوشتی به دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش ‌پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ « پرویز فروغی » وضعیت تولید گوشت مرغ کشور را در شرایط فعلی بالا دانست و افزود: اکنون تولید کنندگان روی هر کیلوگرم مرغ گوشتی تولیدی خود با توجه به افزایش قیمت مولفه‌های تولید و افزایش نرخ نهاده‌ها بین دو هزار تا چهار هزار تومان ضرر می‌دهند که ضرر هنگفتی برای صنعت طیور کشور است.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور اظهارداشت: اکنون قیمت مرغ زنده درب واحدهای مرغداری بین ۶ هزارو ۵۰۰ تا ۶ هزارو ۷۰۰ تومان و قیمت گوشت مرغ برای مصرف کنندگان (مرغ آماده طبخ) بین ۱۰ هزار تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد که با قیمت مصوب سال گذشته فاصله زیادی دارد.

فروغی تصریح کرد: این درحالیست که نرخ مصوب سال ۹۸ ، هر کیلوگرم مرغ زنده هشت هزارو ۸۵۰ تومان و گوشت مرغ  ۱۲ هزارو ۸۰۰ تومان تعیین شده بود، اما اکنون با وجود افزایش هزینه‌های تولید این محصول زیر قیمت مصوب سال گذشته عرضه می‌شود.

وی با تاکید براینکه قیمت جدید مرغ باید با توجه به هزینه‌های تولید امسال محاسبه شود، گفت: ادامه روند ضرر تولیدکنندگان احتمال ورشکستگی صنعت طیور را در پی دارد زیرا اکنون برخی واحدهای خرد از چرخه تولید خارج شده‌اند که همین امر در ماه‌های آتی می‌تواند منجر به کاهش تولید و افزایش قیمت مرغ شود.

 

اینجا بیشتر بخوانید: رفع ممنوعیت صادرات مرغ، جوجه و تخم‎مرغ به افغانستان

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور یکی از مشکلات در بحث نرخ‌گذاری مرغ زنده و گوشت مرغ را عدم حضور نمایندگان تولید صنعت مرغ گوشتی در تصمیم‌گیری‌های ستاد تنظیم بازار دانست و افزود: وقتی نماینده تولید کنندگان در ستاد قیمت گذاری حضور ندارد چگونه قیمت مناسب برای این محصول تعیین می‌شود.

وی اضافه کرد: تصمیم‌گیری اخیر ستاد تنظیم بازار برای تعیین محدود نوسان قیمت مرغ با افزایش و کاهش هفت درصدی هیچ مبنای علمی و منطقی ندارد.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: سال گذشته با افزایش تولید در ماه‌های پایانی سال میزان تولید به حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزارتن رسید.

* در نیمه دوم سال می‌توانیم صادرات داشته باشیم

وی اضافه کرد: پیش‌بینی تولید و صادرات درسال ۹۹ به علت متغیرهای متعددی که وجود دارد، فعلا مشخص نیست بنابراین در نیمه دوم سال می‌توان برآوردی ازتولید و به تبع آن صادرات داشته باشیم.

فروغی افزود: با وجود ضرر تولیدکنندگان جوجه یک روزه گوشتی طی ماه‌های گذشته، به تازگی قیمت این محصول به یک هزارو ۵۰۰ تومان رسیده است.

 دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان در تامین ذرت و کنجاله سویا با نرخ‌های مصوب با مشکل روبرو هستند بنابراین مرغ را با وزن‌های پایین به بازار عرضه می‌کنند.

* نرخ مرغ در بازار به تعادل نرسیده 

وی افزود: با وجود اینکه اکنون بخشی از نهاده‌ها از گمرک ترخیص و به بازار عرضه می‌شود اما به دلیل نبود پشتوانه و کمبود بازار هنوز نرخ این محصولات متعادل نشده است و به نظر می‌رسد برای تعدیل نرخ باید حجم بالایی از نهاده‌ها به بازار عرضه شود.

فروعی ادامه داد: همه ساله آنالیز قیمت مرغ بر مبنای نرخ مصوب نهاده‌های طیور (کنجاله سویا و ذرت ) تعیین می‌شود اما این درحالیست که بخش اندکی از نهاده‌های طیور با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان می‌رسد و بخش عمده آن از بازار و با قیمت‌ها غیرمصوب تامین می‌شود.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: اکنون با وجود کاهش عوارض صادرات گوشت مرغ، به علت تصمیم‌گیری‌های آنی دولت و ممنوعیت‌های صورت گرفته بازارهای صادراتی ما از دست رفته و اطلاعات دقیقی درباره صادرات نداریم.

* صادرات گوشت مرغ اندک است

وی اضافه کرد: شواهد نشان می‌دهد به دلیل از دست رفتن بازارها، صادرات گوشت مرغ اندک انجام می‌شود.

فروغی افزود: بنابراین کاهش عوارض صادراتی نیز طی این مدت کمی به صنعت طیور و تولیدکنندگان این صنعت برای کاهش ضرر و زیان نکرده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری ایرنا

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.