قیمت انواع کولر در بازار

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی می‌گوید قیمت کولرهای آبی از تابستان گذشته تا امروز بین ۴تا ۵درصد افزایش داشته است.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ با رسیدن فصل گرما، بازار خرید و فروش کولر هم داغ می‌شود و آنهایی که قصد خرید دارند شروع به مقایسه کیفیت و البته برآورد قیمت‌ها می‌کنند. گرچه چندین سال است که پای کولرهای گازی هم به خانه‌های تهرانی‌ها باز شده اما کولرهای آبی همچنان سهم بسیار بالاتری از بازار و تقاضا را در اختیار دارند و انتخاب اول تهرانی‌ها محسوب می‌شوند که مهم‌ترین دلیل آن همان به‌صرفه‌‌تر بودن هزینه است؛ چه از لحاظ قیمت کولر و چه به دلیل مصرف برق.

اعداد و ارقام کولرهای آبی

در زمینه کولر آبی ۱۰۰درصد نیاز بازار با تولیدات داخلی تامین می‌شود و از موتور تا دیگر تجهیزات داخلی است.

برندهای معروف کولر مثل آبسال، سپهرالکتریک و سبلان سال‌هاست که تقریبا کل سهم بازار این کالا را در اختیار دارند و تولیدکنندگان دیگری نیز به جمع شرکت‌های سازنده داخلی پیوسته‌اند و در حال افزایش حضور خود در بازارند.

در زمینه قیمت، قدیمی‌ها و شناخته‌شده‌ها قیمت بالاتری دارند اما این قیمت همچنان در بازه‌ای است که برای مصرف‌کننده به‌صرفه‌تر از خرید کولر گازی است. گرچه کولرهای جدید سلولزی قیمت‌های بالاتری دارند. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، محدوده قیمت کولرهای آبی را از بین ۳.۵ تا ۷میلیون تومان بیان می‌کند که بالاترین قیمت مربوط به کولرهای آبی با ظرفیت ۷هزار است.

اکبر پازوکی در توضیح فاکتورهای مهم در انتخاب کولر علاوه‌بر متراژ فضای مورد استفاده، به طبقه قرار گرفتن آپارتمان و همچنین تعداد اتاق‌ها و فضاهای جدا شده اشاره می‌کند و می‌افزاید: برای یک فضای حدود ۷۰متری معمولا کولر ۴هزار کافی است اما اگر آپارتمان آفتابگیر یا در طبقات پایین و نیازمند کانال‌کشی طولانی باشد، باید حجم کولر را دست‌کم تا ۶ هزار افزایش داد که حدود قیمت این نوع کولر ۶ تا ۶.۵ میلیون تومان است. قیمت کولرهای آبی در انواع کنترل‌دار حدود یک‌میلیون تومان بالاتر است.

کولرهای سلولزی

کولرهای سلولزی در چند سال اخیر به بازار آمده‌اند که در ابتدا توسط شرکت انرژی تولید شدند اما بعدا دیگر شرکت‌ها هم تولید این نوع کولر را آغاز کردند. قیمت این نوع کولرها از سایر کولرهای آبی گران‌تر و تفاوت این نوع کولرها با انواع ساده و قدیمی در نوع پوشال و میزان سرمادهی است.

پوشال‌ کولرهای سلولزی گردوغبار بیشتری را جذب می‌کند و مانع ورود این غبار به منازل می‌شود. اما علاوه‌بر این مورد که از آن به نام ضدآلرژی یاد می‌شود، فاکتور تأثیرگذار دیگری که قیمت بالاتر این نوع کولرها را توجیه می‌کند قدرت سرمادهی است. گفته می‌شود سرمادهی در کولرهای آبی سولزی تا ۸درصد بیشتر از انواع غیرسلولزی است و مصرف انرژی کمتری هم در این کولرها گزارش شده است.

اعداد و ارقام کولرهای گازی

در زمینه کولر گازی با اینکه چند شرکت تولید این کالا را آغاز کرده‌اند اما هنوز بیشتر سهم بازار در اختیار وارداتی‌هاست. به‌گفته پازوکی، تولیدکنندگان داخلی که تا سال گذشته تنها ۵درصد تقاضای بازار را جواب می‌دادند امسال بیش از ۳۰درصد سهم بازار را در اختیار گرفته‌اند و این سهم در حال افزایش تا ۴۰درصد است، اما با توجه به نیاز داخلی همچنان حدود ۷۰درصد تقاضا با واردات تامین می‌شود.

در بازار کولر گازی یا اسپیلت‌ها برندهای ایرانی هایسنس، پاکشوما، جی‌پلاس و ایران‌رادیاتور و البته برندهای وارداتی گری، سامسونگ، اوجنرال و ال‌جی را می‌توان مشاهده کرد که قیمت ایرانی‌ها با توجه به ظرفیت کولر از حدود ۹میلیون تا ۳۴میلیون تومان متغیر است. برای خارجی‌ها قیمت بالاتر است و برای انواع خانگی از حدود ۱۲میلیون تومان برای کولرهای کوچک ۱۲هزار تا بیش از ۴۰میلیون تومان برای ظرفیت‌های ۳۰هزار متغیر است.

برای انواع ایستاده قیمت از ۴۳میلیون تا حدود ۶۰میلیون تومان متغیر است. به‌گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، برخلاف کولرهای آبی که نوسان بسیار کمی در قیمت داشته‌اند، انواع گازی به‌دلیل نوسانات نرخ دلار جهش بلندی در قیمت داشته‌اند.

مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری و مقایسه قیمت انواع کولرهای گازی نشان می‌دهد این کالا از سال گذشته تا امروز نزدیک به بیش از ۷۰درصد افزایش قیمت داشته است.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.