کمیته‌ای در مجلس برای حل مشکل برق تشکیل می‌شود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین قرار بر این شد وزیر نیرو با جدیت از همه دستگاه ها به ویژه دستگاه هایی که تولید برق دارند و یا نیروگاه‌هایی را در صنایع و مجموعه های خود دارند، درخواست کند تا همه ظرفیت های خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ مصطفی نخعی با اشاره به جلسه فوق العاده صبح امروز کمیسیون انرژی مجلس جهت بررسی علت قطع شدن مکرر برق، اظهار داشت: با توجه به قطعی های مکرر برق که در کشور داریم و نارضایتی و مشکلاتی که در سطح جامعه به وجود آورده است و مردم گله مندی های به حقی را مطرح می کنند، امروز جلسه کمیسیون انرژی مجلس با حضور وزیر نیرو و معاونان وی برگزار شد. همچنین علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه حضور داشت.

وی بیان کرد: نمایندگان در ابتدا مطالب خود را مطرح کردند و گله مندی هایی که درباره قطعی برق وجود دارد را طرح کردند و پیشنهاداتی را ارائه دادند. در نهایت جمع بندی صورت گرفت و قرار بر این شد که اقداماتی در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای رفع این مشکل مورد نظر قرار گیرد.

نخعی با بیان اینکه اقدامات میان مدت و بلند مدت را از قبل و در جلسات کمیسیون انرژی مجلس مورد بررسی قرار دادیم و برنامه ریزی های لازم در این زمینه انجام شده است، گفت: اقداماتی که در بخش بلندمدت مدنظر است، بیشتر ناظر بر افزایش تولید برق، ایجاد ظرفیت های مناسب، سیاست های قیمتی و موارد مختلفی است که کمیسیون انرژی مجلس مدنظر داشته و در آینده هم با جدیت دنبال خواهد کرد.

نخعی ادامه داد: البته لازم است در کوتاه مدت هم برای رفع مشکلات برق و شرایطی که داریم، اقداماتی انجام شود. در وهله اول قرار بر این شد کمیته مشترکی متشکل از اعضای کمیسیون انرژی مجلس و کمیسیون های دیگر که به نوعی با این موضوع مرتبط هستند، تشکیل شود و این کمیته به نوعی نقش نظارت و کمک به دولت را دنبال خواهد کرد.

وی اظهار داشت: همچنین در بحث اطلاع رسانی باید گفت ضعف‌های زیادی در حوزه قطعی برق وجود دارد و یکی از گله مندی های جدی مردم عدم اطلاع رسانی دقیق در این زمینه است. بعضا قطعی های برق با برنامه هایی که اعلام می شود، تناسبی ندارد. در این جلسه تاکید شد که وزارت نیرو که محوریت کار را بر عهده دارد، اطلاع رسانی های دقیق تری را در این زمینه انجام دهد و پیشنهاد دادیم که سازمان صدا و سیما یک گروهی را در مرکز دیسپاچینگ مستقر کند و آنان به صورت لحظه ای و ارتباط مستمر با مردم آخرین وضعیت تولید، مصرف و شرایطی را که در زمینه برق وجود دارد، به مردم اعلام کنند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین قرار بر این شد وزیر نیرو با جدیت از همه دستگاه ها به ویژه دستگاه هایی که تولید برق دارند و یا نیروگاه‌هایی را در صنایع و مجموعه های خود دارند، درخواست کند تا همه ظرفیت های خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.

وی ادامه داد: همچنین تعدادی نیروگاه تجدیدپذیر وجود دارد که ظرف چند روز امکان عقد قرارداد و اضافه کردن ظرفیت آن ها به ظرفیت برق کشور وجود دارد و قرار شد که پیگیری های لازم انجام شود تا هر چه زودتر وارد مدار شوند. پیش‌بینی می شود که حدود ۳۰۰ مگاوات ظرفیت تولید این تجدیدپذیرها باشد.

نخعی گفت: استفاده حداکثری از ژنراتورهای برق هم در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت چرا که بسیاری از مراکز مانند بیمارستان ها، مراکز نظامی و صنایع مختلف ژنراتورهایی دارند و تاکید شد که این مراکز حداکثر استفاده از ژنراتورهایی را که در اختیار دارند، داشته باشند.

وی افزود: تعطیلی نوبتی ادارات و مراکز برخی از استان هایی که مانند بوشهر، هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان گرمسیر هستند، مورد تاکید قرار گرفت و قرار شد پیگیری های لازم در این زمینه انجام و مجوزهای آن ارائه شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تاکید شد وزارت صمت «اورهال» برخی از صنایع بزرگ را دنبال کند و در زمان پیک اورهال این صنایع به صورت نوبتی انجام شود. در بحث کاهش روشنایی معابر قرار شد بررسی شود تا حتی الامکان از این موضوع استفاده شود. همچنین قرار شد بررسی شود هر جایی که بحث واردات برق برای کشور مقدور است، از آن امکان هم استفاده شود.

وی گفت:در این جلسه از مجموعه وزارت نیرو درخواست شد که پیگیری های لازم را برای تحقق این موارد انجام دهند تا با همکاری همه دستگاه‌ها و قوا بتوانیم از این شرایط خاص و اضطراری که الان به وجود آمده است، عبور کنیم.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.