مصرف روزانه ۷ هزار تن گوشت مرغ در کشور
چهارآیین مصرف روزانه گوشت مرغ در کشور را ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تن اعلام کرد و گفت: این در حالی است که صادرات سالانه گوشت مرغ به اندازه مصرف ۲ هفته کشور نیست.
به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و ۱۵۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۳ هزار تومان است. ضمن آنکه در استانهای شمالی گلستان و مازندران به سبب افزایش عرضه در برابر تقاضا هر کیلو مرغ زنده با نرخ ۸ هزار و ۸۰۰ و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود.
وی ازدیاد عرضه در برابر تقاضا را دلیل اصلی افت ۱۵۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته در بازار اعلام کرد و گفت: طبق روال همه ساله، قیمت مرغ از اواسط شهریور تحت تاثیر موضوع بازگشایی مدارس و افت تقاضا روند نزولی در بازار به خود میگیرد.
چهارآیین قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا اواخر مهر با نوسان ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی، قیمت مرغ زنده در کانال ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم ۱۳ هزار تومان باقی بماند.
این مقام مسئول از افت مجدد قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و افزود: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ تومان است که با نرخ مصوب خود فاصله معناداری دارد و همواره پیش بینی میشود که روند زیان تولیدکنندگان جوجه یکروزه در بازار ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان جوجه یکروزه برای ششمین ماه متوالی متحمل زیان شدند، بیان کرد: بنابر آمار تولیدکنندگان طی ماههای اخیر به سبب اختلاف قیمت جوجه یکروزه با نرخ تمام شده رقمی بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند.
چهارآیین تحمیل تصمیم کارگروه تنظیم بازار مبنی بر تولید ماهانه ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه به تولیدکنندگان مرغ مادر، بی اعتمادی بازارهای هدف نسبت به استمرار صادرات جوجه یکروزه، تخم مرغ نطفه دار و گوشت مرغ و بی رغبتی مرغداران در سایه قیمتهای دستوری به جوجه ریزی را از جمله دلایل کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار اعلام کرد و گفت: البته اجبار تولیدکنندگان به تولید بیش از نیاز واحدهای مرغداری عامل اصلی زیان تولیدکنندگان جوجه است.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: زمانیکه صادرکنندگان نمیتوانند صادرات حداقلی تخم مرغ نطفه دار، جوجه یکروزه و تخم مرغ را به تجار بازارهای هدف به سبب اتخاذ تصمیمات یک شبه تضمین کنند، از این رو تجار بازارهای صادراتی استقبالی از تولید ما نمیکنند.
وی مصرف روزانه گوشت مرغ در کشور را ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تن اعلام کرد و گفت: علی رغم سالانه به اندازه مصرف ۲ هفته کشور صادرات نداریم، جای این سوال مطرح است که مسئولان امر بر چه مبنایی از صادرات جوجه یکروزه و گوشت مرغ به بهانه افزایش قیمت مرغ جلوگیری میکنند؟ این در حالی است که به سبب کیفیت بالای مرغ تولیدی، امکان نفوذ در بازارهای صادراتی به سهولت وجود دارد و تنها تصمیمات خلق الساعه مسئولان امر، صادرکنندگان را گرفتار کرده است.
به گفته چهارآیین، اگرچه صادرات مرغ آزاد است و محدودیتی در این میان وجود ندارد، اما به سبب دریافت عوارض ۵ هزار تومانی صادرات به ازای هر کیلو گوشت مرغ، امکان صادرات یک گرم مرغ وجود ندارد و تنها چنین تصمیمات و عوارض غیر کارشناسی به پدیده قاچاق و پیله وری رونق میدهد، در حالیکه تنها ابزار تعادلی عرضه و تقاضا، صادرات است.
وی در پایان با انتقاد از نوسان مجدد قیمت نهادههای دامی در بازارتصریح کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بازار آزاد یک هزار و ۸۵۰ تا یک هزار و ۹۰۰ و کنجاله سویا ۳ تا ۳ هزار و ۱۰۰ تومان است که با نرخ مصوب خود اختلاف ۱۳ تا ۱۵ درصدی دارد.
انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران