نوسان ۳۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار
حجت گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشیها با افزایش ۳۰۰ تومانی نسبت به روز قبل ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان است.
به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و ۶۰۰ تا ۹ هزار و ۷۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان است.
او با اشاره به اینکه قیمت مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۱۵۰ و مرغ گرم ۳۰۰ تومان در بازار رشد داشته است، افزود: با توجه به ازدیاد تقاضا در ایام پایانی هفته، قیمت مرغ نسبت به روز گذشته ۱.۵ درصد تغییر قیمت داشته که ممکن است فردا درصد جزئی نرخ مرغ در بازار افزایش یابد.
حجت قیمت مرغ در بازار را پیشبینی کرد و گفت: با توجه به آنکه در آستانه ایام محرم و بازگشت حجاج قرار داریم، پیشبینی میشود که قیمت مرغ در همین حد باقی بماند یا حداکثر با نوسان ۱ الی ۲ درصدی در بازار روبرو شود.
او افزود: باتوجه به شرایط کنونی بازار به مرغداران توصیه میشود از نگهداری مرغ در واحدهای مرغداری به منظور افزایش وزن لاشه پرهیز کنند چراکه این امر منجربه متضرر شدن آنها خواهد شد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی بازنگری در نرخ مصوب مرغ را امری ضروری دانست و افزود: مسئولان تنظیم بازار در قیمت گذاری باید دقت کافی را داشته باشند چرا که در مواقعی که نرخ مرغ گرم ۱۳ هزار تومان بوده، قیمت مرغ زنده ۹ هزار و ۴۰۰ تا ۹ هزار و ۵۰۰ تومان است که فاصله یک هزار تومانی قیمت مرغ زنده با نرخ مصوب نشان میدهد که مسئولان ستاد تنظیم بازار دقت کافی در امر قیمت گذاری را ندارند.
او ادامه داد: با وجود اعتراض مکرر مرغداران به نرخ مصوب مرغ زنده، جای این سوال مطرح است که در سال رونق تولید اختلاف یک هزار تومانی قیمت مصوب با بازار آزاد قرار است از جیب تولیدکنندگان به جیب چه کسی سوق داده میشود؟
حجت با انتقاد از افزایش ناچیز قیمت مصوب مرغ زنده نسبت به سال قبل گفت: قیمت مصوب ۸ هزار و ۵۵۰ تومانی مرغ زنده نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها ۵۰ تومان معادل نیم درصد و قیمت مرغ گرم ۱۲.۵ درصد رشد داشته است که در حالت عادی کشتارگاهها به این موضوع واقف هستند و درجهت مسیر صحیح بازار حرکت میکنند، مطلع هستند که اگر تولیدی وجود نداشته باشد، عملا عرضه برای کشتار نیست که با این وجود در قیمت مصوب مرغ زنده باید بازنگری صورت گیرد تا در زمانیکه تنش بازار زیاد میشود، مرغداران نگران جوجه ریزی نباشند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نیازی به واردات نداریم، بیان کرد: ظرفیت تولید مرغ در ایام محرم، شب عید و مابقی طول سال در کشور به حدی است که تمامی برنامه ریزیها باید به سمت و سوی صادرات باشد و ارتباط با کشورهای همسایه باید به گونهای رقم بخورد که برای صادرات و ورود ارز استفاده کنیم، در حالیکه متاسفانه برخی افراد تحت هر شرایطی به دنبال واردات، خروج ارز و بهره بردن منافع شخصی است.
به گفته او، اگر تولیدکنندگان مسیر عادی تولید را طی کنند، بدون تردید صادرات خواهیم داشت و در غیراین صورت نه تنها تولیدکنندگان بلکه سیستم بانکی کشور متضرر میشود چرا که اکثر مرغداران با تسهیلات، فارمهای تولیدی خود را راه اندازی کردند که در صورت عدم بازگشت پول، کل اقتصاد صنعت دچار چالش میشود.
حجت ادامه داد: در شرایط فعلی که تأمین ارز با مشکلات خاصی روبهروست، واردات مرغ تنها ضربه مهلکی به تولید داخل وارد میکند.
حجت با بیان اینکه قیمت جوجه یک روزه در هفتههای اخیر افت چشمگیری داشته است، بیان کرد: طی هفتههای اخیر میزان جوجهریزی در واحدهای مرغداری به دلیل فشار مسئولان بر اجرای نرخ مصوب کاهش یافته است که همین امر در افت قیمت جوجه یک روزه در بازار دامن زد، اما با مدیریت قیمت مرغ در بسیاری از استانها روند جوجه ریزی در شهریور نسبت به مرداد مطلوبتر شده که با این وجود تاحدودی قیمت جوجه یک روزه در بازار تعدیل یافته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه التهاب بازار نهادههای دامی فروکش کرده است، اظهار کرد: قیمت کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ مصوب بسته به کیفیت تنها ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان نوسان دارد، اما در بحث ذرت عرضه از بخش دولتی با جدیت قبلی وجود ندارد که امیدواریم این مسئله حل شود چرا که عرضه ذرت اوکراین مورد استقبال تولید کنندگان مرغ گوشتی نیست و این نوع ذرت این ذرت بیشتر در بخش دامداریها مورد استفاده قرار میگیرد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، تصریح کرد: با رفع تنشهای گرمایی و وزنگیری بهتر لاشه و همچنین ازدیاد عرضه در برابر تقاضا کمبودی در توزیع وجود ندارد که بخواهیم بخشی از نیاز کشور را از طریق واردات تأمین کنیم.
انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران