تعطیلات نوروز به کجا سفر کنیم؟
اسفند همیشه پر سر و صداتر از عید است؛ شلوغی و ترافیکش یک طرف و هجوم حاجی فیروزهایش هم طرف دیگر. اما مهم ترین دل مشغولی اسفند برنامه ریزی برای عید است؛ وسط خانه تکانی، خرید آجیل و کیف و لباس نوی نوروز حتما از خودتان پرسیده اید که «عید کجا بروم؟».
به گزارش رخداد اقتصادی ؛ استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد و از استان های کوچک و کم جمعیت کشور است.مناطق مرتفع و کوهستانی، بیشتر مساحت این استان را تشکیل می دهند و بلندترین قله های رشته کوه دنا، طولانی ترین چین خوردگی رشته کوه بزرگ زاگرس، در این استان قرار دارند.
مرکز این استان شهر یاسوج است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و ویژگی های اقلیمی اش، به «پایتخت طبیعت ایران» برای یک سفر نوروزی مشهور است. مقصد سفرهای نوروزی بزرگ ترین پارک جنگلی جنوب کشور در شمال شهر یاسوج قرار دارد.
این استان یکی از مقاصد مهم گردشگری فصل بهار در کشور است و علاوه بر داشتن جاذبه های بکر و طبیعی فراوان، جاذبه های تاریخی و مذهبی ویژه ای را هم درخود جای داده است.آبشار کمردوغ شهرستان کهگیلویه که برای رسیدن به آن باید از جاده های کوهستانی و پرپیچ و خم واقع در جنگل های بلوط، گذر کرد، دریاچه کوه گل در مجاورت شهر گردشگری سی سخت که در ارتفاعات قرار گرفته است و رسیدن به آن به کمی کوه پیمایی نیاز دارد، روستاهای گردشگری مارین و نیمدور شهرستان گچساران، امامزاده بی بی حکیمه گچساران که محل دفن حکیمه خاتون خواهر امام رضا (ع) است و موقعیت جغرافیایی ویژه ای دارد، شهر تاریخی بلاد شاپور «هفت گنبد» در نزدیکی شهر دهدشت که بنای اولیه آن مربوط به دوران ساسانی است و از شهرهای مهم مذهبی و تجاری در زمان صفویه بوده است و نقوش برجسته و سنگ نوشته های تنگه باستانی سولک در شهرستان بهمئی که مربوط به حکومت الیمایی از حکومت های محلی دوره ی اشکانی است.
برای سفر نوروزی در سرزمین نسبتا مرتفع و کوهستانی استان کهگیلویه و بویراحمد، اماکن دیدنی زیادی در مجموعه مقصد سفرهای نوروزی قرار دارد، وجود آثار باستانی متعدد و قرار گرفتن این استان در مسیر جاده تخت جمشید به شوش تایید کننده این حقیقت است که منطقه کنونی استان کهگیلویه و بویر احمد «که در حقیقت زمانی جزیی از فارس بوده است» دارای تاریخ کهنی میباشد.217 گردشگاه زیارتی و تفرجگاهی دارد که از آن میان می توان به باغ توریستی چشمه بلقیس چرام، بقعه امامزاده «بی بی حکیمه»، سرچشمه چنارستان سفلی، شهر توریستی و زیبای سی سخت، رودخانه های مارون، چرام، نازمکان، بشار، زهره، آبشار های کمردوغ، تنگ تکاب، دژ سلیمان و دشت بلاد شاپور برای سفر نوروزی اشاره کرد.
آبشار بهرام بیک
در مجموعه مقصد سفرهای نوروزی بدانید که در مسیر جاده یاسوج به اصفهان شهر کوچکی به نام پاتاوه از توابع شهرستان دنا قرار دارد که در مجاورت رودخانه بشار واقع شده است. با عبور از رودخانه بشار در مسیر جاده جنگلی خلوت و زیبایی «بسمت شهر مارگون» قرار خواهید گرفت که شما را به روستای بهرام بیک و آبشار زیبای آن روستا میرساند. آب این آبشار از ارتفاع 35 متری به پایین فرو میریزد و هنگامیکه از دور به این آبشار مینگرید شکوه و جلوه خاصی در آن و در سفر نوروزی خواهید یافت. این آبشار در محدوده منطقه حفاظت شده دنا قرار دارد.
آبشار تا مرادی
با خروج از یاسوج و حرکت به سمت بابا میدان ، یک جاده فرعی در سمت راست جاده و بسمت شهر سپیدار قرار دارد. جاده فرعی و زیبای دیگری در این جاده شما برای سفر نوروزی را به ته دره ها و همچنین آبشار زیبایی به نام آبشار تا مرادی میرساند. این آبشار بسیار زیبا و متشکل از 7 آبشار است که بصورت طبقاتی بر روی هم قرار دارند ولی بدون تجهیزات کوهنوردی تنها 2 یا 3 آبشار آن در تیررس دید شما قرار خواهند گرفت. در زیر آبشار سوم برای مقصد سفرهای نوروزی بدانید که حوضچه طبیعی با چندین متر عمق ایجاد شده است که آب موجود در آن برنگ آبی فیروزه ای دیده میشود. کل منطقه مذکور را جنگلهای زاگرسی پوشانده اند.
آبشار تنگ نمک
خروجی شمال شرق شهر سیسخت بصورت یک انبر است که یک یک دهانه آن جاده سیسخت به پادنا و دهانه دیگر آن جاده بن بستی است که به یک پاسگاه محیط زیست منتهی میگردد. از اینجا با کمتر از یک ساعت پیاده روی به آبشار زیبایی بنام آبشار تنگ نمک خواهید رسید. در طول مسیر زمینهای کوچکی را بصورت طبقاتی خواهید دید که از آنها نمک برداشت میگردد و ظاهراً منبع تولید آنها نهر چشمه نمک در بالا دست میباشد.