در نخستین رویداد ملی توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو مطرح شد؛

گام بلند ایران‌ترانسفو در توسعه و تعمیق ساخت داخل/ صادقی: ایران‌ترانسفو؛ پرچم‌دار بومی‌سازی تجهیزات برق

نخستین رویداد ملی توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایران‌ ترانسفو که با حضور ده‌ها شرکت سازنده داخلی که در محل صندوق نو آوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ صبح امروز یکشنبه 5 مرداد اولین رویداد ملی توسعه و تعمیق ساخت داخل به همت گروه صنعتی ایران ترانسفوا در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با حضور شرکت های مختلف برگزار شد.

در ابتدای این رویداد “مهدی صادقی مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو “با بیان اینکه این گروه صنعتی تاکنون نقش مهمی در تأمین تجهیزات راهبردی برق کشور ایفا کرده، تصریح کرد: ایران‌ترانسفو به عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت برق کشور، خود را متعهد می‌داند که نه‌تنها به ارتقاء کیفیت محصولات خود بپردازد، بلکه در مسیر بومی‌سازی نیز پیشگام باشد. این رویداد، نخستین گام ما برای تبدیل این تعهد به اقدام عملی است.»وی با اشاره به سابقه موفق داخلی‌سازی برخی قطعات در سال‌های اخیر افزود:در سال گذشته، از مجموع ۲۲۰ میلیون دلار قطعات و مواد اولیه مصرفی، حدود ۱۵۰ میلیون دلار آن از داخل تأمین شده است؛ یعنی بیش از ۶۸ درصد. هدف ما در سال جاری، رساندن این عدد به بیش از ۷۸ درصد است.»

صادقی با تأکید بر برنامه‌های اجرایی این گروه صنعتی برای تعمیق ساخت داخل، از هدف‌گذاری برای داخلی‌سازی ۲۲ میلیون دلار قطعات و تجهیزات خبر داد و گفت:در قالب این رویداد، برای داخلی‌سازی ۲۲ میلیون دلار از قطعات و تجهیزات برنامه‌ریزی شده که تاکنون برای ۱۶.۷ میلیون دلار آن، با ۲۹ شرکت سازنده داخلی تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم.»او اضافه کرد:از این تعداد، ۱۷ تفاهم‌نامه مربوط به قطعات اصلی ترانسفورماتورهاست که از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. مابقی نیز در حوزه انرژی‌های نو، قطعات جانبی و خدمات پیمانکاری تخصصی (SPX) امضا شده است.»

مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو تصریح کرد: این رویداد صرفاً یک نشست نمادین نبود، بلکه به میدان عمل برای مذاکرات فنی، تبادل اطلاعات تخصصی، و انعقاد قراردادهای همکاری تبدیل شد. بسیاری از سازندگان داخلی که تاکنون امکان همکاری با ایران‌ترانسفو را نداشته‌اند، با حضور در این رویداد توانستند ظرفیت‌های خود را عرضه و در پروژه‌های داخلی‌سازی مشارکت کنند.شرکت‌های تأمین‌کننده فولاد سیلیکونی، سیم لاکی، رزین‌های اپوکسی، یراق‌آلات، کاغذهای عایق، تجهیزات کنترلی و حفاظتی، و حتی نرم‌افزارهای طراحی صنعتی، از جمله شرکت‌هایی بودند که با ایران‌ترانسفو وارد مذاکره شدند.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم ایران‌ترانسفو در راستای تحقق داخلی‌سازی، تشکیل کمیته‌ای تخصصی با حضور مدیران ارشد و کارشناسان فنی است که به‌صورت منظم جلساتی برای پایش پروژه‌ها برگزار می‌کندگفت: از ابتدای سال تاکنون، این کمیته ۱۴ تا ۱۵ جلسه رسمی داشته و فرآیند ارزیابی و اجرای پروژه‌های داخلی‌سازی را با دقت بررسی می‌کند. هر دو هفته یک بار، با حضور مدیران ارشد، وضعیت پروژه‌ها رصد می‌شود تا هیچ خللی در روند پیشرفت آن‌ها ایجاد نشود.»

مدیرعامل ایران‌ترانسفو با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت گفت:ما مصمم هستیم که با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، عمق ساخت داخل را از ۶۸ درصد فعلی به بیش از ۷۸ درصد تا پایان سال برسانیم. این هدف، با تکیه بر توان فنی کشور و همراهی بخش خصوصی، کاملاً دست‌یافتنی است.»او افزود:حرکت به‌سوی تولید بدون وابستگی، نیازمند اراده جمعی، حمایت دولت و عزم جدی بخش خصوصی است. ایران‌ترانسفو در این مسیر، آماده همکاری با همه سازندگان متعهد و توانمند است.»

ایران‌ترانسفو، شریک راهبردی صنعت برق کشور

در ادامه این نشست ” محمد اله دادمعاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر “ به وضعیت و چالش‌های صنعت برق و نیروگاهی در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: ظرفیت فعلی کشور در حوزه برق حدود ۱۵۰ هزار مگاوات است و در حال حاضر ۹۰۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور در این صنعت فعال هستند.

وی افزود: اگر ظرفیت‌های جدیدی اضافه شود، می‌تواند به بهبود ترازهای شبکه و بهره‌برداری بهتر کمک کند. همچنین، زیرساخت‌های مربوط به حوزه آلومینیوم و صنایع خُرد، که بهره‌برداری کامل ندارند، نیازمند توجه و توسعه است.

الله داد

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر ادامه داد: در یک سال اخیر، گروه‌های مختلف در حوزه توسعه بازار و تامین مالی قراردادها، فعال بوده‌اند و از نتایج این فعالیت‌ها رضایت دارند.

وی با بیان اینکه توسعه محصولات و توجه به بازارهای جدید، هدف‌گذاری‌های کشور را به سمت توسعه پایدار شبکه برق سوق داده است گفت: اما با افزایش بار مصرف و تنوع منابع، انتظار می‌رود که ناپایداری‌های بار و ورود منابع تجدیدپذیر به شبکه، چالش‌هایی جدید ایجاد کند. این تغییرات نیازمند مفاهیم بنیادی مانند بار پایدار، تولید متمرکز و انتقال یک‌سویه است که باید در سیستم لحاظ شوند.

اله داد تاکید کرد: سیستم‌های فعلی باید بتوانند نوسانات را کنترل و کیفیت برق را حفظ کنند. هزینه‌های نگهداری و بهبود این سیستم‌ها نیز باید در نظر گرفته شود، زیرا این هزینه‌ها فرصت‌ها و چالش‌هایی را ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل، مصرف بی‌رویه برق است گفت: اگر مصرف کاهش نیابد، تولید فعلی تنها ۵۰ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند و این میزان کافی نیست.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر عنوان کرد: اگر مصرف بار کنترل نشود ناترازی شدت می یابد.

به گفته وی، نیروی انسانی و صنعت برق در ایران سابقه‌ای حدود هفت دهه فعالیت دارد و این صنعت در کشور اهمیت زیادی دارد. هدف نهایی، بهره‌برداری هوشمندانه و بهینه از منابع و کاهش وابستگی به نوسانات است تا بتوان امنیت و پایداری شبکه برق را تضمین کرد.

راهکار بقای بنگاه ها و شرکت های بزرگ وارد شدن به بازارهای جهانی است 

در این نشست همچنین ” فرهاد زرگری مدیرعامل گروه توسعه ملی “  اظهار داشت: ساخت داخل باید فرایندی تکاملی باشد که از جایگزینی واردات به توسعه صادرات و حضور در زنجیره‌های جهانی منجر شود.

وی ادامه داد: توجه به بازارهای جهانی با تاکید بر فناوری و تولید با کیفیت، عضویت در اکوسیستم‌های فناوری و زنجیره‌های تولید جهانی را ممکن می‌سازد و اقتصادهای برون‌گرا را شکل می‌دهد.

مدیرعامل گروه توسعه ملی با بیان اینکه هر بنگاهی که به بازارهای جغرافیای کشور خودش محدود شود، رشد نخواهد کرد، گفت: رقبا وارد بازارهای جهانی می شوند و سهم بازار صادراتی از دست می رود.

وی تاکید کرد: راهکار بقای بنگاه ها و شرکت های بزرگ وارد شدن به بازارهای جهانی است وقتی شرکت ها وارد بازارهای جهانی شوند عملاً تکنولوژی و محصولات باید کیفیت و استانداردهای خاصی را دنبال کند وگرنه بازار بین الملل را از دست می دهند بنابراین کیفیت در محور صادرات شکل می‌گیرد و نهایتاً وقتی ما وارد شبکه شویم وارد زنجیره‌های ساخت گسترده می‌شیم.

زرگری

زرگری عنوان کرد: در این صورت ما نیز اکوسیستم بزرگ تکنولوژی محور می شویم و بخش اعظمی از دانش به ما منتقل می شود ضمن اینکه ما امروز در ساخت داخلی هستیم که راه را برای صادرات به کشورهای دیگر هموار می کند و در یک درجه بالاتر می توانیم وارد زنجیره گسترده ساخت بشیم، ایران ترانسکو این توانمندی و این ساختار علمی و تکنولوژی و مدیریت را برخوردار هست.

مدیرعامل گروه توسعه ملی به رویکردهای توسعه صنعتی پس از جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت: دو استراتژی اصلی برای توسعه کشورها رخ داد که اول، استراتژی تولید و ساخت داخل برای کاهش وابستگی به واردات، که کشورهای آمریکای هند و آسیای شرقی مانند سنگاپور، تایوان و کره جنوبی از آن بهره‌مند شدند و رشد اقتصادی بالای ۶ درصد را تجربه کردند و دوم، تمرکز بر صادرات و حضور در زنجیره ارزش جهانی، که منجر به توسعه فناوری و تکنولوژی در این کشورها شد و نمونه‌هایی مانند صنعت هواپیماسازی ایرباس در بیش از ۲۳ کشور شکل گرفت.

زرگری بر اهمیت تولید داخلی و ساخت داخل در توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: در بیش از چهار دهه، راهبردهای کشور بر توسعه تولید داخلی تمرکز داشته است و شرکت‌هایی مانند ایران ترانسفر در این مسیر نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی عنوان کرد: گروه صنعتی ایران ترانسفو به افزایش تولید داخلی منجر شده است فناوری در درون این گروه و ارزش افزوده وجود دارد، کل برنامه‌هایی که در مجموعه در حال انجام است کاملا منطبق با استراتژی‌های کلان است.

وی با بیان اینکه از بین ۸۲ شرکتی که در گروه توسعه ملی قرار دارد، شرکت ایران ترانسفو در بررسی‌هایی که ما کردیم، رتبه اول را از نظر سطح تکنولوژی و بحث و ساخت داخل دارد، خواستار توجه ویژه به منابع انسانی، مهندسان و کارشناسان شرکت شد.

رویکردهای مدیریتی باید اصلاح شود

در ادامه این رویداد ” احسان ثقفی رئیس فدراسیون تجهیزات و ماشین آلات ایران “ با اشاره به توانمندی صنایع اظهار داشت: اگر مسئولان کشور حمایت لازم را انجام دهند، صنعت داخلی می‌تواند به صادرکننده فناوری تبدیل شده و صنعت ایرانی بی‌نیاز و سربلند شود.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی آمادگی برای رونق بخش صنعت کشور دارند که در این زمینه خواستار حمایت و همراهی دولت هستند.

رئیس فدراسیون تجهیزات و ماشین آلات ایران بر اهمیت ارتقای کیفیت صنعت داخلی تاکید کرد و گفت: با وجود تلاش‌های قبلی و تجربه‌های موفق در حوزه‌های مختلف مانند سیستم‌های کنترلی و تجهیزات، هنوز چالش‌هایی وجود دارد که باید برطرف شوند. این چالش‌ها شامل هزینه‌های بالا، تردیدهای مالی، رقابت‌ناپذیری برندهای داخلی در مقابل خارجی، و نیاز به تبلیغات مؤثر است.

وی عنوان کرد: مشکلاتی مانند عدم تعریف مناسب ارتباط بین صنعت و دانشگاه، نبود پلتفرم‌های اطلاعاتی برای تبادل تجربیات، کمبود منابع مالی، نبود بیمه پروژه‌ها و کمبود تضمین‌های اجرایی در حوزه ساخت، از جمله موانع اصلی است.

ثقفی بر نقش مهم دولت و حاکمیت در حمایت از صنایع اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته‌های مشترک می‌تواند راهکار موثری برای مدیریت پروژه‌ها و کاهش رقابت‌های داخلی باشد، به گونه‌ای که پروژه‌ها بر اساس ظرفیت‌ها و نه رقابت‌های داخلی تقسیم‌بندی شوند.

وی اضافه کرد: موضوع ناترازی‌های اقتصادی و مدیریتی در کشور وجود دارد که باید علل و راهکارهای رفع این مشکلات بررسی شود ضمن اینکه ناترازی‌های موجود در حوزه انرژی و نیروی انسانی به خاطر مدیریت نامناسب است چراکه این ناترازی‌ها در گذشته پیش‌بینی نشده که به دلیل سهل‌انگاری و نبود مدیریت مناسب بوده است.

رئیس فدراسیون تجهیزات و ماشین آلات ایران بر اهمیت اصلاح روش‌ها و رویکردهای مدیریتی تاکید کرد و گفت: در سنوات گذشته رویدادهای زیادی برگزار شده است اما در حل مشکلات ساخت داخل و تولید ملی، هنوز دچار مشکل هستیم. شعارهای سال مانند حمایت از ساخت داخل و تولید ملی، با وجود تکرار مکرر نتوانسته است به نتیجه برسد.

وی بیان داشت: توانایی‌های مهندسی، صنعتگران و دانشگاه‌های کشور در حد بسیار بالا و قابل توجهی است و نباید این پتانسیل نادیده گرفته شود.

ثقفی با اشاره به تجربه جنگ ۸ ساله گفت: در آن زمان، کشور با کمبود سلاح‌ها مواجه بوده است، اما در عین حال توانسته است با ساخت موشک هایی که مهندسان و متخصصان داخلی تولید کرده اند دشمن را در فاصله دور هدف بگیرد که این نشان‌دهنده ظرفیت بالای کشور در زمینه‌های مختلف است.

رئیس فدراسیون تجهیزات و ماشین آلات ایران خاطر نشان کرد: رسانه ها باید از مسئولان مطالبه شعارهای سال را بکنند و از مطالبات سازنده و منطقی حمایت کنند.

لازم به ذکر است که گروه صنعتی ایران‌ترانسفو با سابقه‌ای بیش از شش دهه در صنعت برق، یکی از مهم‌ترین بازیگران زنجیره تولید و انتقال انرژی الکتریکی در ایران است. این شرکت با تولید ترانسفورماتورهای توزیع، قدرت، ویژه و روغنی، بخش عمده نیاز شبکه برق کشور را تأمین می‌کند.افزون بر آن، حضور فعال ایران‌ترانسفو در بازارهای منطقه‌ای نظیر عراق، سوریه، افغانستان و کشورهای آسیای میانه، این گروه صنعتی را به یکی از برندهای صادرات‌ محور کشور تبدیل کرده است.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.