همه چیز درباره یکی از گرانترین خوراک های دریایی/ چگونه خاویار اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
خاویار یکی از سلطنتی ترین خوراکی های جهان خاویار می باشد که دارای انواع مختلفی است و کشور ایران یکی از اصلی ترین رکن های صادر کننده این خوراکی بی نظیر می باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ خاویار یکی از گرانترین و لذیذترین غذاهای دنیاست که از تخم بچه ماهیهای گرانقیمت استخراج میشود و خاویار به دلیل طعم، رنگ، بافت و خواص غذایی خود، در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از غذاهای لوکس و باارزش شناخته میشود.
این غذا به صورت تازه یا نگهداری شده در قالب بستهبندیهای خاص به فروش میرسد و معمولاً به صورت خام و یا به همراه غذاهای دیگر مثل نان و برنج سرو میشود.
قیمت ۵۰ گرم خاویار بلوگا در بازار حدود ۲ میلیون تومان است.
۱۵ گرم خاویار نیز حدود ۴۰۰ هزار تومان میشود.
اگر شما نیز تا به امروز از این خوراکی چشیده اید و عاشق طعم بی نظیر آن هستید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید و راههای تشخیص اصل بودن آن بدانید.
در این مطلب قصد داریم به صورت گسترده و به این خوراکی بپردازیم. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا اطلاعات بسیار مفیدی را در زمینه این خوراکی دریافت کنید.
ترکیبات خاویار
دانههای خاویار اصل، دارای قطر و رنگ یکسان هستند و چنین خاویاری، حاوی روغن، ژلاتین، مواد نگهدارنده یا شیر نیست. فراموش نکنید که وجود این ترکیبات، نشاندهنده مصنوعیبودن خاویار است.
قیمت خاویار
در حال حاضر تمام خاویارهای موجود در بازار، در محیط پرورشی تولید میشوند. پرورش ماهیان خاویاری نیز به علت بلوغ دیررس و دوره پرورش طولانی، یک صنعت پرهزینه به شمار میرود؛ به همین دلیل نیز قیمت خاویار، بسیار زیاد است؛ مثلا خاویار رویال بلوگا، گرانترین خاویار موجود در بازار بهشمار میرود. قیمت پایین، یک نکته مهم در تفاوت خاویار تقلبی و اصل است که باید شک شما را برانگیزد تا از خرید آن محصول اجتناب کنید.
روش های تشخیص خاویار اصل چیست؟
چگونه بفهمیم خاویار واقعی است؟ ظاهر، اولین نکته برای شناسایی خاویار تقلبی از اصل است. روی خاویار اصل و مایع داخل قوطی، هیچ پلاکی وجود ندارد و نباید هیچ تودهای در آن بهچشم بخورد یا دانههای آن بههمفشرده باشند.
برای تشخیص خاویار واقعی، چند دانه خاویار را داخل آب سرد قرار دهید. اگر نرم یا حل شد، خاویار تقلبی است و احتمالا از ژلاتین و جلبک ساخته شده است. اگر آب رنگی شد، احتمال دارد تخم ماهی غیر خاویاری باشد که رنگ شده است یا حتی خاویار مصنوعی باشد؛ چراکه خاویار انواع ماهیان خاویاری، رنگ خود را از دست نمی دهد و در آب هم حل نمیشود.
خاویار واقعی، بوی ماهی مشخص ندارد؛ اما عطر لطیفی از دریا منتشر میکند. اگر خاویار بوی ماهی خیلی تندی داشته باشد، به احتمال زیاد تقلبی یا فاسد است. افراد بسیار کمی هستند که میتوانند از طریق بو، تفاوت خاویار اصل و تقلبی را تشخیص دهند. طعم خاویار نیز بسیار لطیف، با نتهای آجیلی و خامهای است که گاهی تلخی و شوری کمی نیز دارد. وجود تلخی واضح، غیرقابلقبول است و نشاندهنده مواد نگهدارنده مضری است که به در محصول وجود دارند.
نمک زیاد و شوری نیز نشانه بدی است؛ به احتمال زیاد، زمان زیادی از نگهداری چنین خاویاری میگذرد یا در شرایط خوبی تهیه و بستهبندی نشده است. توجه داشته باشید که این نوع خاویار میتواند تقلبی نباشد؛ اما نمک بیشازحد آن، نشانه کیفیت پایین محصول است.
خاویار را در دهان خود قرار دهید. اگر خاویار اصل باشد، دانههای آن بهراحتی در دهان شما میترکد و اگر تقلبی باشد، به دلیل نداشتن پوسته، این اتفاق نمیافتد؛ بلکه مانند مارمالاد، در دهان شما له میشود.
از خرید خاویار حاوی افزودنی E-239 خودداری کنید. تا سال ۲۰۰۸، از این ماده بهعنوان نگهدارنده استفاده میشد؛ اما امروزه افزودن آن به غذاها ممنوع شده است، زیرا با تجزیه در محیط اسیدی معده، مواد سمی (فرمالدئید) آزاد میکند. افزودن مواد نگهدارنده E-200، E-201، E-202، E-203، E-211، E-212، E-213 به خاویار مجاز است.
تا زمانیکه خاویار در شیشه نباشد، بررسی کیفیت و تشخیص خاویار اصل از تقلبی دشوار است. قبل از خرید باید روی بستهبندی محصول را بهدقت مطالعه کنید. برندهای معتبر، خاویار با کیفیت خود را با درج تمام مشخصات بهفروش میرسانند. بهترین محصول، فقط حاوی خاویار و نمک است و ماندگاری آن در این حالت نباید از ۴ ماه بیشتر باشد.
اطلاعات مربوط به سازنده:
- نام برند
- آدرس محل پرورش
- نشان استاندارد و مجوزهای بهداشتی
- وزن
- اطلاعات در مورد ارزش غذایی ۱۰۰ گرم خاویار
- شرایط ماندگاری (از ۳ تا ۱۲ ماه)
- نام ماهی خاویاری
- ترکیب کامل محصول؛ از جمله مواد نگهدارنده
خاویار تقلبی چه مضراتی دارد؟
خاویار تقلبی که از مواد خاص و بهصورت مصنوعی ساخته میشود، برای بدن مضر است و باعث مسمومیت غذایی میشود. مهمترین تفاوت خاویار تقلبی و اصل، خواص خاویار واقعی است.
خاویار مصنوعی، از جلبک به روشهای خاص و رنگهای مصنوعی، روغن مایع و انواع نگهدارندهها ساخته میشود.
خاویار تقلبی، حاوی مقدار زیادی نمک است که باعث افزایش فشار خون و تورم و مشکل در دفع سموم می شود.
اسیدهای آرلاکتیک و سیتریک که به عنوان نگهدارنده استفاده میشوند، اغلب آلرژی ایجاد نمیکنند؛ اما ممکن است موجب خارش و تحریک پوست شوند. استفاده بیشازحد آنها میتواند منجر به اختلال در سیستم عصبی و اختلال در فعالیت عضلانی شود. همانطور که میبینید، خاویار تقلبی میتواند مشکلات و آسیبهای شدیدی را برای شما ایجاد کند؛ به همین دلیل باید تفاوت خاویار تقلبی و اصل را بدانید و در هنگام خرید این محصول، از دانش خود استفاده کنید.
انتهای پیام/