آقایی در پاسخ به رخداد اقتصادی:
از حضور بخش خصوصی در بنادر خوزستان استقبال میکنیم/ پذیرش ۱۲۰۰ کشتی از ابتدای امسال در بندر امام خمینی
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان گفت: بدون شک ما در اجرای پروژهها و تامین تجهیزات که صرفه اقتصادی داشتهباشند از حضور بخش خصوصی استقبال میکنیم ما در جهت تامین تجهیزات از حضور بخش خصوصی استقبال میکنیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان در نشست خبری با اصحابرسانه با بیان اینکه استان خورستان یکی از استانهای دریایی کشور است اظهار کرد: ۱۱۸۶ مرز دریایی در استان خورستان وجوددارد و طول اسکلههای تجاری و صیادی ما ۳۴ کیلومتر است.
وی با بیان اینکه ۱۱ هزار اراضی در بندر امام خمینی وجود دارد افزود: قالب کالاهایی که در بندر امام صادر میشود از نوع پتروشیمیاست و این بندر نسبت به سایر بنادر عملکرد خوبی دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان با اشاره به اینکه بیشترین واردات در حوزه کالاهای اساسی از طریق بندر امام هزینه کمتریدارد تصریح کرد: بیش از ۷۵ درصد از ظرفیت بندر امام تکمیل شده از این رو ما باید به فکر ایجاد بنادر جدید باشیم که در این روستاپروژه بندر خلیج فارس را طراحی کردیم که انشاالله در تلاش هیستیم این پروژه را به ثمر برسانیم.
آقایی خاطرنشان کرد: خورموسی یکی از ظرفیتهاس دریایی در استان خوزستان است که دارای ظرفیت بالایی است و باید ازظرفیتهای آن به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
وی تاکید کرد: در نیمه اول سال ما در حوزه پروژههای زیرساختی و سرمایهگذاری اولویتهایی را طراحی و برنامهریزی کردیم و بیش از۴ هزار میلیارد تومان پروژه را سرمایهگذاری کردیم و در حال حاضر ۳۴ پروژه در بندر امام خمینی در حال اجرا است و انشاالله بخشیاز این پروژهها در دهه فجر به افتتاح میرسند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان با اشاره به اینکه بیش از ۵ هزار میلیارد تومان حجم پروژههای افتتاحی در دهه فجر امسالخواهد بود گفت: درصدد احداث ۸ اسکله گردشگردی هستیم و در حال حاضر مطالعات لازم در این راستا آغاز شده است.
آقایی اظهار کرد: در مجموع ۳۳ میلیون ۹۸۶ هزار و ۶۱۱ تن عملیات تخلیه و بارگیری در بندر امام خمینی صورت گرفته است که در اینبخش ۱۲ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۴۰۷ تن به کالاهاس اساسی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در طول ۸ ماهه اول سال ۱۳۹۵ کامیون وارد بندر شده است و این عدد در آذرماه افزایش پیدا کرده افزود: موجودیانبار ما ۳ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۹۱۴ تن است و موجودی ما در لنگرگاه ۲ میلیون و ۳۵ هزار و۱۷۰ تن است و موجودی ما در پای اسکله۱۸۸ هزار و ۳۸۵ تن موجودی داریم و در مجموع ۵ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۴۶۱ تن کالا در کل بندر موجود است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان با بیان اینکه کمبود کالای اساسی در کشور وجود ندارد و ما در حوزه ذخایر استراتژیک باهیچ مشکلی روبه رو نیستیم تصریح کرد: در بندر خرمشهر ظرفیتهای بسیار خوبی به دلیل همجواری با کشورهای عراق و کویت، حضوردر منطقه آزاد اروند و قرار گرفتن در گذرگاه شلمچه دارد.
وی خاطرنشان کرد: بندر آبادان نیز یکی از بنادر اصلی کانتیری کشور است و هجم کالاهایی که در آبادان جابه جا می شود و در تعدادشناور ۵ درصد رشد داشتیم اما در تناژ کالا ۱۷ درصد رشد منفی داشتیم که انشاالله این وضعیت به زودی برطرف میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان با بیان اینکه ۱۷۰ میلیارد تومان پروژه در آبادان در حال اجرا است تاکید کرد: ما درصددایجاد یک خط مسافرتی بین ایران و عراق از بندر آبادان هستیم و مسافت این مسیر با شناور حدود نیم ساعت است.
آقایی درباره بندر اروند گفت: این بندر مطلوبترین بندر در حوزه صادرات آبزیان و محصولات کشاورزی است و ۱۲۳ شناور در این بندررفت و آمد کردند و در حال حاضر ۱۱۳ میلیارد ریال پروژه به زودی در اروند کنار به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان ابنکه در حوزه شناوری حدود ۱۸ درصد در بندر اروند پیشرفت داشتیم اظهار کرد: در بندر چوئبده نزدیک به ۱۰۰ میلیارد ریالپروژه در حال احداث است و تعداد شناورهای ما در این بندر ۷ درصد رشد پیدا کرده است و در حوزه تناژ کالا نیز سعی خواهیم کرد کهبه سمت مسیری مثبت حرکت کنیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان با بیان اینکه هیچ کالایی در بنادر استان خوزستان قاچاق نمیشود و گمرک در این راستا بهبهترین شکل ممکن عمل میکند افزود: بندر سجافی یکی از بنادر پررونق ما در حوزه بنادر کوچک است و لوازم خانگی، پارچه و لاستیکعمده کالاهایی است که در این بندر جابه جا میشود.
آقایی درباره عملکرد بندر شادگان تصریح کرد: در این بندر بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال پروژه زیرساختی در دهه فجر افتتاح خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون افتتاح بندر خلیج فارس خاطرنشان کرد: باتوجه به پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه دریانوردی وکشتیرانی لازم است که ما هم در حیطه رقابت در این میدان وارد عمل شویم از این رو بندر خلیج فارس در این راستا قرار است بهبهرهبرداری برسد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خورستان در حال حاضر ۳۳ کشتی در لنگرگاه امام خمینی حضور دارند تاکید کرد: در بندر امامخمینی ما ۴ ترمینال تمام مکانیزه را برای خروج کالاها استارت زدیم و سرعتی خوبی در این راستا وجود دارد و پیش بینی میشود ما درچند سال آینده هیچ محدودیتی در حوزه ترخیص کالا نخواهیم داشت.
آقایی درباره مشکلات رانندگان کامیون پیرامون رفت و آمد در بندر امام خمینی گفت: این نارضایتی به دلیل ساعت اعلام بار است کهبعضا این اتفاق رخ میدهد و این روند طبیعی است.
وی اظهار کرد: روزانه ۵ هزار کامیون وارد بندر میشود اما ما نوع رفتار ما با مجموعه کامیونی متناسب است و ما این مجموعه را بازویکمکی خودمان میدانیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان تصریح کرد: ۱۲۰۰ کشتی از ابتدای امسال تا به امروز در بندر امام خمینی پذیرش و ذرت بیشترین کالای وارد شده به کشور است و برنج کمترین هجم واردات را به خود اختصاص داده است.
آقایی در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی پیرامون علاقمندی بخش خصوصی برای همکاری در بنادر جنوب اماوجود محدودیتهای فراوان در این راستا خاطرنشان کرد: بدون شک ما در اجرای پروژهها و تامین تجهیزات که صرفه اقتصادی داشتهباشند از حضور بخش خصوصی استقبال میکنیم ما در جهت تامین تجهیزات از حضور بخش خصوصی استقبال میکنیم.
انتهای پیام/