ریل گذاری توسعه ایران خودرو با مسیرهای تازه درآمد زایی/ ایران خودرو برنامه های توسعه بخشی برای جبران زیان را در دستور کار قرار داده است
گروه صنعتی ایران خودرو به عنوان بزرگترین شرکت خودروسازی کشور که بخش عمدهتامین نیاز بازارخودرو را برعهده دارد بیش ازسایر شرکت های خودروسازی داخلی به دلیل تداوم قیمت گذاری دستوری دولت متضررشود.
به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ رشد هزینه تمام شده تولید، تداوم دخالت دولت در صنعت خودرو و قیمت گذاری دستوریمحصولات شرکت های خودروسازی در حالی موجب توزیع رانت حاصل از فروش اغلبخودروهای داخلی به شیوه بخت آزمایی و افزایش حجم زیان انباشته شرکت هایخودروسازیشده است که اکنون زمزمه های آزادسازی قیمت و عرضه برخی محصولاتاین شرکت ها در بورس کالا به گوش می رسد.
در واقع قیمتگذاری غیر واقعی و دستوری خودروهای مشمول قیمت گذاری شورای رقابتو ستاد تنظیم بازار زمینه عرضه خودرو به قیمت کمتر ازهزینه تمام شده واقعی و توزیعرانت در بین برندگان خوش شانسی شده است که موفق به خرید ارازان قیمت محصولاتخودروسازانشده اند به گفته کارشناسان بازار خودرو این شیوه عرضه خودرو یکی ازعوامل موثر در رواج رویکرد دلال بازی و تبدیل خودرو از کالایمصرفی به کالای سرمایهای بوده است مابه التفاوت قیمت مصوب کارخانه و حاشیه بازار محصولاتی که با وجودتنگنای تامین مواد اولیه،نقدینگی و شرایط خاص اقتصادی کشورمان توسط شرکت هایخودروسازی داخلی تولید و با شیوه قیمت گذاری دستوری به بازارعرضه شده است،تداوم زیاندهی و افزایش حجم زیان انباشته شرکت های خودروسازی داخلی را به دنبالداشته و متاسفانه هنوز همسیاستگذاران صنعت خودرو با وجود وعدهای پی درپی براجرای این شیوه در عرضه محصولات مشمول قیمت گذاری خودروسازانداخلی اصراردارند.
این شرایط موجب شده تا گروه صنعتی ایران خودرو به عنوان بزرگترین شرکتخودروسازی کشور که بخش عمدهتامین نیاز بازارخودرو را برعهده دارد بیش ازسایرشرکت های خودروسازی داخلی به دلیل تداوم قیمت گذاری دستوری دولت متضررشود بااین وجود سازوکارهای تازه ای برای ایجاد درآمد و کاهش حجم زیان انباشته ایرانخودرو در دستور کار قرار گرفته است.
تاکیدبر تولید بر خط و توقف تولید خودروهای ناقص، بهبود کیفی محصولات تولیدی وشبکه خدمات پس از فروش ، تکیه بر تحقیق و توسعهبرای طراحی و تولید محصولات جدیدمتناسب با نیاز بازارهای داخلی و بین المللی و استانداردهای روزدنیا ، توقف تولید خودروبر مبنایپلت فرم های قدیمی، کاهش تعهدات معوق و رشد تحویل حضوری خودرو بهمشتریان، بهبود شاخص های کیفی و کاهش میزان شکایاتمشتریان از جمله اینرویکردها بوده است. علاوه بر آن گروه صنعتی ایران خودرو راه اندازی پروژه ها و برنامهتوسعه ای بخشی بامشارکت مردم را به عنوان سازوکار تازه ای برای درآمد زایی وکاهش حجم زیان ناشی از قیمت گذاری دستوری دنبال می کند.
از ایتراک تا پاورترین
قیمت گذاری دستوری خودروهای داخلی در شرایطی عرصه تولید را بر شرکت هایخودروسازی تنگ تر کرده است که مطابق قوانینبالادستی دولت ملزم به جبران زیانناشی از دخالت در بازار و قیمت فروش کالاها و خدماتی است که به صورت دستوری بهتولیدکنندگان تکلیف می کند.
اصرار سیاستگذاران صنعت خودرو بر قیمت های تکلیفی بدون در نظر گرفتنسازوکارهای تامین زیان ناشی ازاین شیوه قیمت گذاری موجب شده است تا مدیریتجدید گروه صنعتی ایران خودرو راهکارهای تازه ای برای افزایش درآمد زایی وجبرانبخشی از زیان انباشته ناشی از قیمت گذاری دستوری را اتخاذ کند. با این روند در گروهصنعتی ایران خودرو اجرای پروژه هایکلیدی و مهمی در قالب قرارداد های مشارکت بامردم در حال رونمایی است که نشان دهنده ریل گذاری این شرکت در مسیر توسعهاست.
گروه صنعتی ایران خودرو با وجود تداوم قیمت گذاری دستوری محصولات خود و زیانبالای ناشی از این شیوه قیمت گذاری درتلاش است با راه اندازی پروژه ها و برنامه هایتوسعه ای بخشی از زیان را جبران کند.
مدیریت این گروه صنعتی بر آن شده تا باشناسایی مسیرهای تازه درآمدزایی ماننداستفاده از ظرفیت شرکت های تابعه ایتراک و یا خدمات پس از فروش افق روشنی رابرایآینده ترسیم کند. در کنار این شیوه ها گروه صنعتی ایران خودرو تلاش کرده استتا سرمایه گذاری و به کارگیری ایده های جدیدیمانند پاورترین سهم خود از بازار موتورو قوای محرکه صنعت خودرو را افزایش دهد که به نظر می رسد تداوم این روند یکیازمسیرهای تازه درآمدزایی قابل توجه برای این شرکت در آینده خواهد بود. در واقع میتوان گفت که اتخاذ چنین رویکردهای توسعه ای درشرایط کنونی اقتصادی نشان دهندهوش مالی فراوان مدیران این گروه خودروسازی برای تولید اقتصادی و جبران زیانانباشته ناشیاز قیمت گذاری دستوری محصولات این گروه خودروسازی دارد. واکاوی کمو کیف او اهداف اجرای پروژه پاروترین در شرکت تحقیق،طراحی و تولید موتور ایرانخودرو شامل موتورهای OHV ،OHVG ، TP6،XUM ،EF7،EF7-TC ، EF۷P،EFD، IK3 از زبانمدیرعامل و برخی مدیران گروه صنعتی ایران خودرو بیانگر واقعیتهای دیگری است.
هدفگذاری پرچم داری قوای محرکه
اخیرا مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به توجه ویژه شرکت های بزرگخودروسازی دنیا به راه اندازی و توسعه شرکت هایقوای محرکه، گفت: مشکلات موجوددر صنعت قوای محرکه نبود حلقه تجاری بازرگانی است و در چنین شرایطی سفارشدهنده قوایمحرکه باید دیدگاه اقتصادی داشته باشد و در مرحله اول باید این حلقهمفقوده را اصلاح کنیم. مهدی خطیبی با بیان این که شرکتهاییمانند فیات، اشکودا وتویوتا برای فروش و درآمدزایی بالاتر و دریافت سفارش از کشورهای مختلف، به راهاندازی شرکتهای تولید موتورو قوای محرکه اقدام کردهاند، افزود: ایرانخودرو ظرفیترهبری قوای محرکه در ایران را دارد و از محورهای اصلی و برنامه مهم این گروهصنعتی،راهاندازی «ایرانخودرو پاورترین» است که این شرکت با نام شرکت توسعه تجارت وخدمات قوای محرکه ایرانخودرو فعالیتخواهد کرد تا ایران خودرو پیشقراول تولید موتورو قوای محرکه در ایران و منطقه خاورمیانه باشد. او با اشاره به تولیدات قوای محرکهوموتور در این شرکت افزود: محصولات متنوع موتور و قوای محرکه در شرکتهایچرخشگر، ایدم، محور خودرو، نیرومحرکه و محورسازانطراحی و تولید میشود و درصددهستیم با ساختار بهتری شرایط عرضه و فروش آنان را به شرکتهای دیگر فراهم کنیم. خطیبی تاکیدکرد، در حال حاضر با تعدادی از شرکتهای خودروساز داخلی از جملهسایپا، دیارخودرو، زامیاد و عقاب در زمینه تامین نیاز قوایمحرکه همکاری داریم که ازمحصولات تولیدی قوای محرکه ما استفاده میکنند و میتوان از این ظرفیتها برایافزایش فروش ودرآمدزایی برای گروه صنعتی ایران خودرو استفاده کنیم. وی با بیاناینکه ایرانخودرو پاورترین با نظارت کامل، مجری سفارشهایقوای محرکه خواهد بود،گفت: این شرکت نیازهای ایرانخودرو و دیگر شرکتها را دریافت و به شرکتهای دیگرمانند ایدم، چرخشگر،ایپکو و محورسازان منتقل میکند و این شرکتها با توجه به میزانسفارش تولید میکنند. خطیبی ، افزود: با راهاندازی این شرکت وتجمیع فعالیتها واقدامات حوزه قوای محرکه و جلوگیری از موازیکاری، در چند سال آینده تاثیر ملموسیدر میزان فروش و درآمد گروهصنعتی ایران خودرو ایجاد خواهد شد که رضایتسهامداران را نیز به همراه خواهد داشت.همچنین با برگزاری جلسات و دعوت ازشرکتهای خودروساز داخلی، ظرفیتها و اقدامات خود را در حوزه طراحی و تولید موتور وقوای محرکه ارایه می کنیم.
تولید انبوه نسل جدید موتور EF7
مدیرعامل شرکت تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایرانخودرو (ایپکو) با اشاره به سه گامتوسعهای در مسیر پوستاندازی موتورمحصولات ایرانخودرو، از آغاز تولید انبوه نسلنوین موتور EF7 تا پایان سال خبر داد و گفت: در نقشه راه مصوبه هیات مدیرهایرانخودرو سه گام توسعهای در مسیر پوستاندازی موتور محصولات این خودروسازتعریف شده که یکی از گامها توسعهای کاهش و به صفررساندن شمارگان تولیدموتورهای پرمصرف و افزایش شمارگان تولید موتورهای کممصرف است. مهدی رجبعلیبا بیان اینکه افزایشدوبرابری ظرفیت موتور EF7 رویکرد مبتنی بر تحقق این هدفاست، افزود: در چند ماهه اخیر به ظرفیت تولید دوبرابر این محصول دستیافتیم ،دومینگام توسعهای در حوزه موتور محصولات ایرانخودرو ر ارتقای موتورهای فعلی است واکنون نسل جدید موتور TU و XU7 در مدار تولید قرار گرفته و تا پایان سال نیز نسلجدید EF7 به خط تولید خواهد رسید. وی مصرف سوخت، آلایندگی و ارتقای کیفیت راسهشاخص و دلیل اصلی ارتقا و بهبود موتورها دانست و طراحی و توسعه موتور سهاستوانه را از اقدامات و پروژههای راهبردی و مهمایرانخودرو و سومین گام توسعهایبرشمرد و گفت: هیبریدی و همچنین برقی سازی این موتورها نیز در دستور کار قراردارد. مدیرعاملایپکو افزود: ظرف سه سال آینده، نسل قوای محرکه ایرانخودرو در سهگام پوستاندازی خواهد کرد و کاملا جدید و بهروز خواهد شد. وی درباره تغییرات ایجادشده در موتورها گفت: از منظر فنی راندمان موتورها باید افزایش یابد و این راندمانشامل ارتقای احتراق وبهبود اصطکاک موتور است که از فناوری های جدید از جمله دوCVVT و توربو با کنترل کننده برقی استفاده شده که راندمان بالاتر واحساس لذترانندگی بیشتری را برای راننده ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/