نماینده سابق مجلس:

محیط زیست از نان شب واجب تر است

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی می‌گوید: باید تمامی مردم و مسؤولان تلاش کنند تا بیش از این محیط زیست و اقلیم کشور آسیب نبیند.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده سابق مردم رشت در پارلمان در گفت‌وگو با ستاد خبری نوزدهمین نمایشگاه محیط زیست، اظهار داشت: محیط زیست برای یک ملت حتی از نان شب نیز واجب تر است، زیرا اگر تمامی امکانات رفاهی برای یک فراهم باشد؛ اما محیط زیست مناسب زندگی و اکسیژن و آب کافی وجود نداشته باشد، قطعا ادامه حیات میسر نخواهد بود.

وی بیان داشت: متاسفانه هنوز از سوی دولت سیزدهم عزم جدی برای حفظ و حراست از محیط زیست دیده نشده و در کنار این موضوع نیز با بررسی دقیق بودجه سال ۱۴۰۱ مشخص می‌شود که نگاه ویژه‌ای برای حراست از محیط زیست شکل نگرفته است.

این نماینده ادوار مجلس با بیان این مطلب که اهمیت محیط زیست برای مسؤولان کشور هنوز مشخص نشده، ابزار داشت: در سفر اخیر رییس‌جمهور به استان گیلان شاهد بودیم که متاسفانه به موضوع حاد دفن بی‌رویه زباله در سطح استان اشاره‌ای نشد و همین مسأله گلایه های زیادی را در بین مردم ایجاد کرد.

جعفرزاده ایمن آبادی با توصیه به نهادهای حاکمیتی، اظهار داشت: دولت، مجلس و تمامی نهادهای اجرایی و حاکمیتی باید تمام توان خود را برای احیای محیط زیست کشور به کار بگیرند.‌ در سالهای اخیر شاهد هستیم که مردم بسیار جدی تر از گذشته به مسائل زیست محیطی توجه می‌کنند و انتظار این است که مسؤولان نیز به اهمیت این مسأله مهم پی ببرند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به خطر مهم آلوده شدن آب در کشور، تصریح کرد: مشکلات زیست محیطی به دلیل نفوذ شیرابه های آلوده هر روز در حال وسیع تر شدن است و باید بپذیریم که امروز بخش زیادی از آب‌های زیرزمینی و جاری در شهرها در حال آلوده شدن هستند.

این عضو سابق پارلمان گفت: باید بودجه بسیار قوی برای حفظ و حراست از محیط زیست تعیین و تصویب شود، نباید به روند سالهای گذشته در بی‌توجهی محض به بودجه محیط زیست ادامه داد.

جعفرزاده ایمن آبادی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی برای حفظ محیط زیست، بیان داشت: لازم است در کتب درسی تمامی مقاطع تحصیلی به صورت کامل و علمی از مضرات تخریب محیط زیست صحبت شود و در کنار این موضوع مردم نیز با روشهای حفاظت از اقلیم پیرامون خود آشنا شوند.

جعفرزاده ایمن آبادی در مواجهه با این پرسش که تا چه میزان لازم است شرکت‌های دانش‌بنیان وارد عرصه حفظ و حراست از محیط زیست شوند و از آنها نیز حمایت صورت بگیرد، بیان داشت: هنوز حساسیت حفظ و حراست از محیط زیست در سطح عمومی کشور شکل نگرفته است. باید تمامی تلاش‌ها معطوف به این مسأله شود که مردم و مسؤولان متوجه باشند که حتی رها کردن یک پلاستیک بسیار کوچک می‌تواند برای هزارسال به یک قطعه از زمین آسیب برساند. متاسفانه هنوز نگاه سطحی به آسیب‌های زیست محیطی وجود دارد و تنها در چند وقت اخیر به موضوع سگ‌های ولگرد توجه شده، در حالیکه مخاطرات زیست محیطی بسیار عمیق‌تر و جدی تر است.

وی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار تمامی دستگاه‌های اجرایی باید تلاش کنند تا یک فرهنگ‌سازی عمومی برای نجات محیط زیست کشور شکل بگیرد و در همین راستا نمایشگاه‌های محیط زیست نیز می‌توانند از رسالت اطلاع‌رسانی خود برای آگاهی بخشی بیشتر استفاده کنند.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.