ایران و ویتنام در مسیر همکاری هدفمند

مصطفی موسوی، رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام، با اشاره به رشد چشمگیر مصرف قهوه در ایران، بر ضرورت تدوین سازوکارهای راهبردی برای توسعه همکاری‌های تجاری با ویتنام تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی به نقل از روابط عمومی اتاق ایران و ویتنام، موسوی با بیان اینکه افزایش گرایش نسل جوان، گسترش فرهنگ کافه‌نشینی و تغییر سبک زندگی، قهوه را به یکی از کالاهای کلیدی در سبد مصرفی خانوارهای شهری ایران تبدیل کرده است، افزود: «با وجود این رشد تقاضا، نبود تولید داخلی کافی و وابستگی به واردات، نیازمند بازنگری جدی در سیاست‌های تجاری این حوزه هستیم.»

موسوی، ویتنام را به‌عنوان دومین صادرکننده بزرگ قهوه جهان معرفی کرد که در سال ۲۰۲۴، با وجود کاهش حجم صادرات، ارزش صادرات خود را به بیش از ۵.۴ میلیارد دلار رسانده است. او تأکید کرد که تنوع گونه‌های قهوه، قیمت رقابتی و تجربه بالای صادراتی ویتنام، این کشور را به شریک راهبردی و هدفی مهم برای واردات قهوه خام و فرآوری‌شده تبدیل کرده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام پیشنهاد داد سازمان توسعه تجارت ایران با رویکردی راهبردی، اقدام به تدوین سازوکار «سبد کالایی ویژه ویتنام» نماید. این طرح می‌تواند شامل کالاهایی مانند قهوه، چای و سایر محصولات کشاورزی با پتانسیل بالا باشد که به تسهیل واردات هدفمند، ارتقاء امنیت زنجیره تأمین و ایجاد فرصت‌های صادرات مجدد کمک خواهد کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: «بازار داخلی ایران به سمت مصرف قهوه فوری، فرآوری‌شده و تنوع برندها در حال پیشرفت است و همکاری با کشورهایی مانند ویتنام که زیرساخت و تجربه لازم در این حوزه را دارند، می‌تواند مزیت رقابتی ایران در بازار منطقه را به طور قابل توجهی افزایش دهد.»

موسوی همچنین بر ضرورت تدوین سیاست‌های حمایتی، تسهیل روابط تجاری و ایجاد بسترهای مناسب برای حضور فعال بخش خصوصی در این عرصه تأکید کرد و گفت: «این اقدامات می‌تواند آینده‌ای پایدار و هوشمندانه برای تجارت قهوه ایران رقم بزند.»

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.