تکمیل پنجمین دور طرح ملی پایش شبکه راههای شریانی کشور

رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و هوش مصنوعی سازمان گفت:در راستای برنامه­‌ریزی هوشمند برای اولویت‌بندی طرح‌ها و پروژه‌های نگهداری شبکه‌های راههای کشور، دور پنجم پایش وضعیت رویه راههای شریانی در ایستگاه آخر قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای، حمزه ذاکری اظهار داشت: طرح ملی پایش شبکه راههای شریانی کشور، از پروژه­‌های دانش بنیانی است که بیش از ۱۰ سال با راهبری و سرمایه گذاری سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای مورد حمایت قرار گرفته و در اردیبهشت 1404، دور پنجم پایش برای راههای شریانی کشور با موفقیت در ایستگاه انتهایی قرار گرفت.

وی افزود: پایش شبکه راه‌های کشور یک دهه است که بصورت مستمر، با برنامه‌ریزی و اعزام اکیپ­های تخصصی و مجهز به تجهیزات مکانیزه هوشمند لیزری و تصویر برداری پیشرفته، با همکاری آزمایشگاه فنی مکانیک خاک، مشارکت شرکت های دانش بنیان و همکاری ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سراسر کشور، منطبق با استانداردهای بین المللی اجرایی شده و در هر مرحله اقداماتی از جنس نوآوری و هوشمندسازی برای توسعه این محصول دانش بنیانی انجام شده است.

ذاکری با بیان اینکه امروز به واسطه توسعه این دستاورد، تحلیل های علمی و سیستماتیک بعنوان ابزار پشتیبان تصمیم برای موضوعات تخصصی همپای کشورهای توسعه یافته به کمک مدیران، تصمیم گیران و تحلیل گران آمده است، تکمیل پایش شبکه راهها برای پنجمین دور متوالی را نشانی از توان داخلی و روحیه کار گروهی متخصصان، رسوخ واقعی فناوری در پروژه های عملیاتی برشمرد که نمونه موفقی از سرمایه گذاری برای تولید محصولات اثر گذار و عملیاتی برای کشور بشمار می­‌رود.

وی اظهار کرد: خوشبختانه با تکمیل دوره پنجم راههای شریانی، علاوه بر توسعه مدلهای جدید، دادهها و اطلاعات ارزشمندی جمع آوری شده که مبنای انتخاب گزینه های بهسازی، نظارت موثر و تخصیص بهینه منابع در سطح شبکه است.

وی همچنین گفت:علاوه بر برداشت اطلاعات شاخص­‌هایی مانند ناهمواری بین­‌المللی (IRI)، شاخص شرایط روسازی ( PCI)، عدد سواری دهی (RN)، شیار افتادگی چرخ­‌ها (RUT)، بافت درشت روسازی (MT) و همچنین مشخصات هندسی راه، به‌همراه تصویر برداری هر 10 متر، بصورت مکانیزه در این پایش برداشت شده است که در انجام تحلیل های ثانویه از جمله ایمنی راهها، نقاط پرتصادف و … دارای نقش کلیدی است.

وی تصریح کرد: در دور پنجم 74 هزار کیلومتر/خط از راههای شریانی کشور با مشارکت کلیه معاونت ها و دفاتر تخصصی، ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سراسر کشور و با همکاری آزمایشگاه فنی مکانیک خاک بروز رسانی شده و تحلیل داده بیش از 70% از شبکه انجام شده است.

به گفته رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و هوش مصنوعی، همزمان با پایش، توسط تیم های دانش بنیان در سامانه تخصصی قابلیت­های جدید تحلیلی و داشبوردهای ویژه ایجاد شده که امکان گزارش گیری و مقایسه گزینه ها را ایجاد نموده است.

ذاکری با تأکید بر لزوم بکارگیری فناوری و استفاده از ظرفیت متخصصین داخلی، اظهارداشت : نگاه ویژه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در توجه و سرمایه گذاری در تولید محصولات فناورانه و کاربردی و بهره­گیری از ظرفیت دانش بنیانی منجر به تولید این دستاورد شده است. این محصول منطبق بر استاندارهای بین المللی است و بسترهای جدیدی را برای توسعه روشهای علمی و مبتنی بر داده و همگام با پیشرفت فناوری ایجاد خواهد نمود.

وی اظهار نمود: با توجه به قابلیت­های جدید هوش مصنوعی، برنامه­‌های توسعه ای با استفاده از این ابزار در اولویت کاری قرار گرفته است. در برنامه تقویت سامانه­‌ها با هوش مصنوعی قابلیت­های جدیدی از جمله تفسیر هوشمند، مقایسه، پیش بینی، بهینه سازی، شناسایی خودکار، پردازش تصویر، برنامه ریزی بلند مدت و داده کاوی با سایر سامانه های مدیتی مانند مدیریت پل‌ها، تونل ها، ایمنی و نقاط پرتصادف در حال توسعه است. علاوه بر برنامه های توسعه­‌ای و ارتقای مدلها با هوش مصنوعی، اقدامات ویژه­‌ای برای اتصال و یکپارچه­ سازی با سایر سامانه­‌ها و نیز افزایش سرعت محاسباتی و برهم نهی داده‌ها با استفاده از ابر کامپیوتر سیمرغ در حال انجام است.

ذاکری افزود: همزمان با این طرح، برنامه مقاطع منتخب راههای ایران (IRI-LTPP) از ابتدای مهر ماه سال 1402 در 48 مقطع منتخب با کمک تجهیزات لیزری پیشرفته ارزیابی (LCMS)، در حال انجام است که سومین دور برداشت با هدف توسعه مدلهای پیش رفته پیش بینی در سامانه PMS نیز با موفقیت در سال 1403 انجام شده است.

ذاکری افزود: پایش وضعیت رویه راهها قابلیت های جدیدی را در سایر حوزه‌های زیرساختی راهها مانند مدیریت پلها ، ابنیه فنی و مدیریت ایمنی گشوده و فرصت های تحلیلی متعددی را برای برنامه ریزی هوشمند و توسعه مدیریت سیستماتیک زیرساخت های جاده ای در کشور ایجاد نموده است.

لازم به ذکر است، دسترسی به داده‌ها برای انجام تحقیقات پیشرفته برای دانشگاه ها، محققین و علاقه مندان از طریق دیتا کاتالوگ از طریق درگاه www.rmto.ir امکانپذیر است.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.