ظهر امروز صورت گرفت؛
بهرهبرداری از56 دستگاه انواع ناوگان ریلی تولید داخل به ارزش 125 میلیارد تومان
امروز و با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه اهن تعداد 56 دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ در سال جهش تولید با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران، 56 دستگاه ناوگان ریلی شامل لکوموتیو، واگن باری و مسافری به بهره برداری رسید.
برای تولید این تعداد ناوگان ریلی در شرکت های داخلی، 6 شرکت حمل و نقل ریلی بیش از 125 میلیارد تومان سرمایهگذاری کردهاند.
در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده 100 درصد این ناوگان ریلی در فروردین ماه سال جاری در شرکت های داخلی تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 143 درصد رشد نشان می دهد.
در فروردین ماه سال جاری در مجموع 50 دستگاه واگن باری، 2 دستگاه واگن مسافری، 2 دستگاه لکوموتیو در ۴ شرکت داخلی تولید شد و 2 دستگاه لکوموتیو نیز پس از بازسازی کامل وارد شبکه ریلی کشور شدند.
در ابتدای این مراسم سعید رسولی مدیرعامل شرکت راهآهن بهره برداری اظهار داشت: با وجود آنکه در نوروز امسال با شیوع کرونا مواجه بودیم و بخشی از فعالیتهای اقتصادی و صنعتی در رکود بود، اما با همکاری کارخانههای تولید داخل 56 دستگاه انواع ناوگان ریلی شامل 4 دستگاه لکوموتیو، 2 دستگاه واگن مسافری و 50 دستگاه واگن باری ساخته و وارد شبکه ریلی شد.
اینجا بیشتر بخوانید: تفاهم نامه همکاری های گمرکی بین راه آهن و گمرک در بندر آپرین به امضا رسید
رسولی ادامه داد: این تعداد ناوگان 125 میلیارد تومان ارزش دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال 143 درصد رشد دارد.
رسولی گفت:سازمان برنامه و بودجه، شرکت راهآهن، بانکهای عامل و کارخانههای تولیدی با هماهنگی هم در سال جهش تولید بابت تولید این ناوگان همکاری کردند.
مدیرعامل راهآهن گفت: در ارتباط با ساخت چرخ قطار پیش از این صددرصد وابستگی داشتیم، اما با همکاری یکی از شرکتهای غیردولتی، تولید چرخ مونوبلوگ قطار از سال گذشته آغاز شد و با حمایت راهآهن این چرخها در تست قرار میگیرد و در 15 روز آینده 8 چرخ تولید داخل در قالب تست زیر واگن قطار میرود و وابستگی ما را به خارج کاهش میدهد.
مدیرعامل راهآهن با اشاره به بهرهبرداری از 56 دستگاه انواع ناوگان تولید داخل اظهار داشت: تولیدکنندگان شرکتهایی نظیر مپنا، واگنپارس، فولاد درخشان و کارخانجات بازسازی لوکوموتیو کرج و خریداران شرکتهای رجاء، توکا ریل، احیا ریل ایرانیان، شرکت راهآهن و پویا ترابر پیشتاز است.
رسولی ادامه داد: در 7 اردیبهشت امسال رکورد حمل روزانه بار در شبکه ریلی با 135 میلیون تن کیلومتر حمل بار شکست.
مدیرعامل راهآهن گفت: امسال 5.1 میلیون تن بار تا کنون در شبکه ریلی جابهجا شده است که رشد 4 درصدی در تناژ در 16 درصدی در تنکیلومتر دارد.
وی اضافه کرد: در حمل گندم با رشد 8 برابری مواجه بودیم. همچنین حمل مستقیم بار از کشتی به قطار پس از 15 سال محقق شد.
وی ادامه داد: امسال در فروردین ماه 160 هزار تن بار جدید جذب شبکه ریلی شد.
مدیرعامل راهآهن گفت: درباره صادرات و واردات با رشد 151 درصدی، راهآهن توانست با استقرار تونلهای ضدعفونی در مبادی مرزی سهم ریلی در صادرات و واردات را 151 درصد افزایش دهد.
انتهای پیام/