آغاز سفرهای نوروزی از فردا/ تردد روزانه ۲.۲ میلیون در ایام نوروز
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: طبق ارزیابیهای صورت گرفته ۲.۲ میلیون تردد جاده ای در ایام نوروز صورت خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ رضا اکبری رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در نشست خبری با اصحاب با اشاره به آغاز طرح نوروزی از ۲۳ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ اظهار کرد: طبق بررسی های صورت گرفته عبور وسایل نقلیه در چهاردهم فروردین با ۲.۵ میلیون تردد پیش بینی شده و ۲.۲ میلیون تردد جاده ای هم در ایام نوروز پیش بینی شده است.
وی گفت: پروژههای عمرانی سازمان راهداری از روز شنبه آینده متوقف میشود و پیش بینی میکنیم به دلیل تعطیلات مختلفی که با آن مواجه هستیم، موج سفرهای نوروزی کمی فراز و نشیب داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیش فروش بلیت اتوبوس از اول اسفند ماه آغاز شده و تا امروز یک میلیون و ۶۳۲ هزار بلیت فروخته شده است افزود: با وجود ۶هزار دستگاه اتوبوس در ناوگان اتوبوسی کشور برای عبور از وضعیت بحرانی نیازمند ۲هزار دستگاه اتوبوس هستیم و برای رسیدن به وضعیت پایدار پنجهزار دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود و در حالت ایدهآل نیز هشتهزار دستگاه اتوبوس نیازمندیم.
اکبری اظهار کرد: هرچند تلاش زیادی برای نوسازی اتوبوس داشتیم، اما توفیق چندانی پیدا نکردیم.
وی با بیان اینکه هیچ افزایش نرخی برای بلیتها اعلام نشده و هیچکس مجاز به افزایش نرخ نیست تصریح کرد: سالیانه به طور متوسط ۲۰ هزار نفر را در تصادفات جادهای از دست میدهیم که ۴۱ درصد از آنان سرنشینان بیگناه هستند و اگر بتوانیم مردم را آگاه و تغییر بینش ایجاد کنیم، میتوانیم جان افراد بسیاری را نجات دهیم.
کشتههای رانندگی در ایران، ۷ برابر کشورهای اروپایی
در ادامه این نشست مهران قربانی سرپرست معاونت راهداری سازمان راهداری با اشاره به راهافتادن پویش “نه به تصادف” با شعار “شیش دونگ برانیم” در سازمان راهداری افزود: ارزیابیهای ما نشان میدهد اگر این پویش به صورت ملی اجرا شود به طور قطع میتواند بین ۲۰ تا ۳۰ درصد در کاهش تلفات رانندگی موثر باشد.
وی بیان کرد: به طور قطع با مشارکت رسانه ملی و سایر رسانهها میتوانیم از عدد ۲۰ درصد عبور کنیم.
قربانی با اشاره به برخی گزارشهای سازمان ملل متحد در این زمینه، خاطرنشان کرد: شاخص کشتههای رانندگی در کشورهای اروپایی و پیشرفته به دو تا سه نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است، در حالی که در دهه ۸۰ میلادی این شاخص مشابه وضعیت امروز ایران بود که ۲۱ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
وی تاکید کرد: برای بهبود ایمنی باید روی مدیریت ایمنی راه، راه ایمن، خودروی ایمن، سیستم امداد و نجات قوی و موثر و کاربران ایمنتر کار کنیم.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تاکید کرد: پویشهای ایمنی به شرط بسیج عمومی مردم و مسئولان میتواند تحول ساز باشد.
وی تصریح کرد: معتقدیم در یک دوره سه تا پنج ساله با آموزش تکنیکهایی نرمافزاری فارغ از وضعیت راهها، خودروها و سیستم امداد و نجات، میتوانیم ۳۰ درصد از تلفات جادهای بکاهیم و همین تغییر نگرش میتواند نقطه شروعی بر کاهش تصادفات و تلفات جادهای باشد.
انتهای پیام/